Digidexo.com

Tegn og symptomer på for lite vitamin D

Vitamin D, med kallenavnet solskinn vitamin, er et nødvendig vitamin samlet hovedsakelig gjennom eksponering for sollys. Det vises også i kosten kilder (for eksempel fisk og egg) og brukes til å befeste matvarer (for eksempel melk og tran). Selv om en liten soleksponering, anslår Mayo Clinic ca 10 minutter igjen, er nok til å hindre mangel, Easy Immune System Health nettsted anslår om lag 80 prosent av enkelte regionenes bestandene er vitamin D-mangel.

Benskjørhet

Vitamin D hjelper kroppen med opptaket av kalsium, kan så utilstrekkelige mengder vitamin D føre til en alvorlig svekkelse av bein. Hos spedbarn og barn, er dette årsaken til rakitt, en sykdom i hvilken benvevet forblir myk på grunn av mangelen på kalsium-absorpsjon, forårsaker skjelett misdannelser. Den voksne form av Rakitt kalles Osteomalasi. Hos kvinner, kan dette presentere som osteoporose.

Muskelproblemer

På grunn av sin virkning på kalsium, er vitamin D er nødvendig for riktig funksjon av musklene. Uten nok kalsium, kan musklene krampe og ikke fungere skikkelig. Spesielt vil musklene i hjertet begynner å bryte ned som fører til hjertesvikt.

Nervous System Disorder

Mangel på passende mengde kalsium i nervesystemet fører til utilstrekkelig kommunikasjon mellom nervefibre. Dette kan manifestere seg som fantomsmerter eller rykninger. Det har vært en del diskusjon at vitamin D-mangel er en av årsakene bak fibromyalgi.

Psykisk lidelse

Værsyke er en psykologisk tilstand anses å være forårsaket av mangel på sollys i vintermånedene. Den er karakterisert ved depresjonssymptomer, men i motsetning til depresjon, er direkte knyttet til bestemte tidsrammer når det er mindre lys. I en studie ifølge Mayo Clinic, tilsetning av vitamin D var mer effektiv enn standard lys terapi anvendes for å behandle sykdommen, noe som gjør det mulig at den virkelige skyldige er mangelen på vitamin D som følge av mangel på lys.

Tap av tenner

Tenner, som bein, krever kalsium for å holde seg sunn og sterk. Uten vitamin D, har de ikke får kalsium de trenger, noe som gjør det mer sannsynlig å bryte eller miste tennene.