Digidexo.com

Naturlige vitaminer for angst

De viktigste vitaminer for lettelser og kontrollere angst er B-vitaminer. B-vitaminer tilby støtte til kroppen som en helhet, og bidra til å opprettholde sunn hjernefunksjon. Ut av åtte B-vitaminer, vitamin B1, B3, B6 og B12 er spesielt viktig for en angst problem. I tillegg til de B-vitaminer, kan tilsette vitamin C, vitamin E og kalsium lette angst.

Vitamin B1 (tiamin)

Vitamin B1, eller tiamin, kan bidra til å redusere mental forvirring og irritabilitet hos friske individer, ifølge Zoltan P. Rona, MD, M.Sc., i en artikkel publisert i Vitality Magazine, april 2007 For mennesker som lider av psykiske lidelser, inkludert depresjon og angst, kan tiamin bidra til å forbedre hjernens funksjon. Naturlige kilder til vitamin B inkluderer hele korn, mørke kjøtt og innmat, hvetekim og melasse.

Vitamin B3 (niacin)

En mangel på niacin kan føre til psykiske lidelser, inkludert depresjon og angst. Ifølge University of Maryland Medical Center, niacin er viktig for kroppens produksjon av enkelte stressrelaterte hormoner. Tar en vitamin B3 supplement kan hjelpe med symptomer på angst; Men dette kan vitamin være giftig, så bruk med forsiktighet og kontakt lege hvis du er usikker. UMMC indikerer at høyere doser enn 50mg kan forårsake bivirkninger. Mat kilder inkluderer, rødbeter, biff lever og nyre, solsikkefrø og fisk som sverdfisk, tunfisk og laks.

Vitamin B6 (pyridoksin)

Ifølge Zoltan P. Rona, kan ta vitamin B6 forbedre nesten alle angst-og depresjonsrelaterte psykiske helseproblemer. Vitamin B6, eller pyridoksin, er viktig for utviklingen av nevrotransmittere i hjernen, i henhold til UMMC. Pyridoksin er viktig i kroppens produksjon av avgjørende humør-regulerende hormon serotonin. Mat kilder til vitamin B6 omfatter kylling, spinat, gulrøtter, solsikkefrø, soyabønner, hvetekim, reker, ost, biff lever, melk, laks og tunfisk.

Vitamin B12 (kobalamin)

Mangel på vitamin B12, eller kobalamin, kan føre til psykiske lidelser som angst. En mangel på B12 kan forekomme i vegetarianere som unngår alle melkeprodukter og animalske kjøtt, og hos eldre mennesker. Vitamin B12 er viktig i kroppens produksjon av forbindelsen S-adenosylmethionine (SAMe), en av kroppens viktige humør regulatorer ifølge UMMC. Kosten kilder til vitamin B12 er begrenset til animalske produkter. Egg, oksekjøtt, svinekjøtt, fisk, melkeprodukter og innmat alle inneholder vitamin B12.

Andre vitaminer

Vitamin C er viktig for generelle helse. Store doser av vitamin C kan ha en fredfylt og avslappende effekt på kropp og sinn som kan bidra til å lette spenninger og angst. Kalsium er også indisert i avslapping og fungerer som en naturlig spenning smokk. Vitamin E kan hjelpe hjernen få nødvendig oksygen den trenger for mental klarhet. Kalium kan hjelpe binyrene fungere skikkelig, noe som bidrar til å regulere mentale og følelsesmessige reaksjoner.