Digidexo.com

Hva er funksjonen til pyridoksin?

Pyridoksin, også kjent som vitamin B6, er et essensielt næringsstoff nødvendig for riktig kroppsfunksjoner. Pyridoxamine og pyridoxal er to andre forbindelser som utviser de samme egenskaper og funksjoner i kroppen som vitamin B6.

Funksjon

Vitamin B6 er kjent for å behandle mer enn 100 plager av kroppen. Det har blitt funnet å bidra til å forebygge hjertesykdom. Vitamin B6 bekjemper opphoping av homocystein, en forbindelse som skader blodårer fôr. Vitamin B6 hindrer også blodplater fra å bygge opp og å skape blokkerte passasjer i kroppen.

Matvarer som inneholder Vitamin B6

Vitamin B6 forekommer i en lang rekke næringsmidler. Pyridoksin finnes hovedsakelig i planter. Bananer og rosenkål begge inneholder høye nivåer av pyridoksin. Selv om vitamin B6 vises i de fleste matvarer, noen mennesker er fortsatt mangelfull av vitamin.

Vitamin B6-mangel

Den anbefalte daglige verdien av vitamin B6 er 1,3 mikrogram for menn og kvinner; 1,7 mcg anbefales for voksne over 50 år. Hvis legen din bestemmer du har en vitamin B6-mangel, kan kosttilskudd være foreskrevet.

Vitamin B6 kosttilskudd

Over-the-counter kosttilskudd er tilgjengelig. Hvis legen din bestemmer du har en mangel, vil hun gi deg den nødvendige anbefalt dose. Det anbefales at vitamin B6 tas uten et vitamin B-komplekset.

Advarsel

Vitamin B6 er giftige i høye doser, men bivirkningene er reversible. Ikke start en vitamin diett uten legens godkjennelse.