Digidexo.com

Typer Retinoider

Typer Retinoider


Bruk av retinoider i anti-aging hudpleieprodukter har vunnet popularitet. Retinoider refererer til en gruppe av ingredienser fra vitamin A. Det er imidlertid store variasjoner i effektiviteten av disse ingrediensene i behandling av aldringstegn som rynker og solflekker. Kjenner disse forskjellene er nøkkelen til å velge det produktet som passer for deg.

Retinol

Retinol er en naturlig form for vitamin A som er dannet i kroppen ved hydrolyse av retinylestere. Det er den vanligste formen for vitamin A finnes i over-the-counter hudpleieprodukter. Produsentene av disse produktene tyder på at retinol vil hjelpe bli kvitt eller forbedre synligheten av rynker. Men graden av respons har en tendens til å være lav, som retinol ikke har en direkte effekt på huden. Retinol må konverteres ved enzymer i retinsyre, som er en langsom prosess som varierer mellom individer. Konsentrasjoner av retinol i disse produktene varierer 0,075 til 1 prosent.

Retinsyre

Retinsyre er den aktive formen av vitamin A. Alle andre former for vitamin A må først bli konvertert til retinsyre før de kan ha en effekt på huden din. For å ha en fordelaktig effekt, må retinsyre bli levert i en tilstrekkelig konsentrasjon. Du kan få konsentrasjoner 0,025 til 0,1 prosent på resept. Innen tre måneder med konsekvent bruk, vil du begynne å se forbedringer i huden elastisitet. Huden din vil føles mykere og glattere.

Retinaldehyde

Retinaldehyde har lignende effektiviteten til retinsyre i å forbedre hudens elastisitet og solskader. En tysk studie av Dr. Joachim Fluhr og medarbeidere sammen retinol, retinaldehyde og retinsyre funnet at selv om dens effektivitet er lik retinsyre, det er mindre irriterende for huden. Retinaldehyde kommer i en krem ​​eller en gel i konsentrasjoner som strekker seg 0,015 til 0,1 prosent.

Advarsler

Før du starter en ny hud-omsorg produkt, finne ut om sine bivirkninger. Bivirkninger av retinsyre inkluderer tørrhet, rødhet og flassende hud. Av denne grunn, start av å bruke produktet annenhver dag mens huden justerer til produktet er tilrådelig. Retinaldehyde kan gi tørr eller rødhet i de med sensitiv hud. Siden retinol ikke har en direkte effekt på huden, bivirkninger er sjeldne.