Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom Over-The-Counter Prenatal Vitaminer & Prescription Prenatal vitaminer?

Graviditet kan være en spennende --- men overveldende --- tid i en kvinnes liv. Det er mange ting å vurdere, inkludert hva slags prenatal vitamin til å ta. Forskjellene i reseptbelagte og over-the-counter vitaminer bør veies før en beslutning.

Prenatal Vitaminer

Prenatal vitaminer er vitaminer at gravide kvinner tar for å sikre at de får nok essensielle vitaminer og mineraler, spesielt folsyre og jern. Noen kvinner også ta dem hvis de prøver å bli gravid, eller hvis de ammer.

De er forskjellige

Vanligvis reseptbelagte prenatal vitaminer har en litt høyere mengde folsyre og jern enn det som er i over-the-counter merkevarer. For eksempel, mange over-the-counter prenatal vitaminer inneholder ca 800 mcg av folsyre, mens reseptbelagte piller kan inneholde rundt 1000 mcg. Men endringer i regelverket har tillatt noen over-the-counter piller for å inkludere samme mengde folsyre som reseptbelagte piller, men ikke alle gjør. Ingredienser kan variere litt i tillegg; for eksempel har noen over-the-counter merkevarer lagt urter i dem, som ikke har vist seg trygt for gravide kvinner, og derfor må legene ikke anbefale dem.

Problemer

Gravide kvinner, særlig de som allerede kjemper morgenkvalme, kan oppleve kvalme når du tar prenatal vitaminer. Dette er vanligvis forårsaket av høyere nivåer av visse næringsstoffer; kan være vanskeligere å ta en resept prenatal vitamin for magen, på grunn av høyere nivåer av jern og folsyre.

Kostnad

Kostnaden er også en faktor når du skal avgjøre hvilken type du skal ta. Hvis forsikringen dekker reseptbelagte medisiner, kan du være i stand til å få resept prenatal vitaminer til en redusert pris eller gratis. På den annen side, hvis du er uten forsikring eller hvis forsikringen ikke dekker resepter, er en over-the-counter vitamin et rimeligere alternativ.

Din Doctor

Diskutere disse spørsmålene med legen din før du velger en vitamin eller hvis du er interessert i å bytte typer. Han kan hjelpe deg finne ut hvilken type som er best for deg, basert på din økonomiske situasjon, graviditet symptomer og din generelle helse.