Digidexo.com

Antidepressiv behandling

Antidepressiva er en medisinsk behandling er utformet for å øke nivåer av visse depresjon-relaterte kjemikalier i hjernen. Fordi disse medikamentene fungere ved å justere nevrotransmittere i hjernen, må en rekke hensyn må holdes i bakhodet, herunder formålet med antidepressiva, deres bivirkninger, tilbaketrekking og selvmordsrisiko forbundet med bruk.

Hvordan Antidepressiva Work

I henhold til vanlig akseptert medisinsk praksis, depresjon er et resultat av en kjemisk ubalanse - nærmere bestemt, en mangel av det kjemiske serotonin - i hjernen. Fordi serotonin bærer meldinger i hjernen som regulerer humør, følelser, søvn og grunnleggende selv tanke, en mangel av dette kjemikaliet resultater i mange av symptomene vanligvis forbindes med klinisk depresjon. Antidepressiv terapi fungerer ved å justere hvordan hjernen reabsorbs serotonin-baserte nevrotransmittere, en prosess som kalles reuptake, etter at de har fullført sin funksjon. Antidepressiva øker mengden av serotonin som er tilgjengelig i hjernen og dempe de mest utbredte symptomer på depresjon.

Bivirkninger

Som med de fleste medisiner, bruk av antidepressiva kommer med noen bivirkninger. Mange av disse bivirkningene er et resultat av de kjemiske justeringer som foregår i hjernen mens antidepressiva brukes, selv om noen er fysiske symptomer som kan skyldes hjernens redusert evne til å reabsorb serotonin. Vanlige bivirkninger av antidepressiv behandling inkluderer søvnløshet, angst, rastløshet, senket sexlyst (inkludert midlertidig impotens for menn), svingninger i vekt, svetting, tretthet, munntørrhet, hodepine og svimmelhet. Noen fysiske symptomer kan også være kvalme, diaré, forstoppelse og selv tåkesyn.

Tilbaketrekking

Fordi antidepressiv behandling justerer hjernen kjemikalier, bør en pasient aldri bare slutte å ta medisiner uten en reduksjon plan godkjent av en lege. Personer som rett og slett slutte å ta antidepressiva kan ha tegn på angst eller aggresjon, alvorlige anfall av depresjon, søvnløshet, ekstrem svimmelhet, og selv sensasjonen av elektrisk støt. Mer uttalte fysiske symptomer assosiert med antidepressiva tilbaketrekning kan også omfatte influensalignende symptomer, kvalme ledsaget av oppkast, magekramper og muskelspasmer. For å unngå tilbaketrekning fra antidepressiva bør personer som tar disse stoffene oppsøke lege eller kvalifisert psykiater for å være riktig (og gradvis) lettet ut av dem.

Suicide Risk

På midten av 2000-tallet, et utslett av selvmord i personer som mottar antidepressiv behandling bedt det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) til å utstede advarsler om økt risiko for selvmord relatert til antidepressiva. Ifølge FDA, kan justering av serotoninnivået i en liten prosentandel av folk har en effekt som forårsaker symptomene på depresjon å bli mer alvorlige. Det er ingen lett identifiserbare mønster som bestemmer hvilke individer kan være mer utsatt når du mottar antidepressiv behandling, selv om ungdom, tenåringer og personer som nylig har begynt å ta narkotika eller hadde sin dosen justeres synes å være mest sannsynlig å oppleve problemet. Av denne grunn bør alle som er under antidepressiv behandling og merknader en økt grad av aggresjon, håpløshet, agitasjon eller angst straks oppsøke lege, kvalifisert terapeut, eller i ekstreme tilfeller en lokal akutt tjenestemann.