Digidexo.com

Hva er behandlingen for Nedre Lyske Skader?

Lavere lyskestrekker vanligvis påvirke adductor longus eller gracilis muskler, som begge strekker seg ned på innsiden av låret. Behandlinger inkluderer vanligvis en kombinasjon av hvile, immobilisering, is, varme, medisiner og mosjon.

Betydning

Det er ekstremt viktig å hvile og til og med immobilisere en lavere lyske-stamme på grunn av muligheten for en kraftig slitasje. Stropper og huden komprimering shorts kan anvendes for å immobilisere den nedre lysken. Tårer kan føre til store smerter og ustabilitet i lysken og påvirke en persons evne til å gå.

Behandlinger

Is bør brukes i løpet av de første 48 til 72 timer med en lavere lyske-stamme. Isen er mest effektiv når den er komprimert direkte mot kilden av smerte. Når første betennelsen har sunket, kan en varmepute bidra til å fremme blodstrøm, som transporterer oksygen og næringsstoffer til lysken muskler for helbredelse.

Medisiner

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproxen kan lindre betennelser og smerte for lavere lyskeskader. Disse medikamentene kan vanligvis tas hver 4-6 timer.

Effekter av Exercise

Trening kan også øke blodstrømmen til lysken for helbredelse. Tøyningsøvelser hjelpe lindre stramme muskler. Påføring motstand mot lysken når du lukker bena kan styrke lavere lyske muskler, og legger mer stabilitet til området.

Time Frame

Ifølge University of Michigan, kan en lyske påkjenning ta opptil 4-6 uker å helbrede.