Digidexo.com

Hvordan lage en diett for å forhindre anemi

Hvordan lage en diett for å forhindre anemi


Folk som spiser balansert kosthold vil sjelden ha problemer med anemi. Men vegetarianere, gravide og personer med en historie med blod problemer må ta spesiell omsorg for å skape en diett for å forhindre anemi.

Bruksanvisning

Lær å lage en diett for å forhindre anemi

Arbeids eggene i din frokost på morgenen. Du trenger ikke å spise dem hver dag, men 3-4 porsjoner med egg hver uke vil hjelpe deg å få en rekke vitaminer som bidrar til å forhindre anemi, inkludert om lag 10 prosent av det daglige verdien av vitamin B12 per egg.

Spis rødt kjøtt minst en gang i uken hvis du har hatt problemer med blodmangel i det siste. Biff og annet kjøtt inneholder vitamin B12, og er gode kilder til jern, som er viktig for å forhindre anemi.

Lag et par sjømat måltider for å legge til mer fisk i kostholdet ditt. Ørret og laks inneholder nær 100 prosent av det daglige verdien av vitamin B12. Som en ekstra fordel, inneholder fisk omega-3 fettsyrer, som er tenkt å være en naturlig behandling for oppmerksomhet underskudd lidelser.

Se etter hele korn korn som er beriket med vitamin B12 hvis du er vegetarianer. Også noen ernæringsmessige gjær inneholder nok vitaminer for å gjøre opp for mangel på kjøtt, fisk og animalske produkter i kosten. Du kan enten lage mat med gjær eller bruke det som et krydder.

Snack på frukt som rosiner og tørkede fiken å få en liten bit av ekstra jern i kosten. Vegetarianere kan trenge å spise mer jernrike frukter enn de fleste, siden kjøtt og animalske produkter er de viktigste kildene til jern for mange mennesker.

6. Snakk med en ernæringsfysiolog hvis du ønsker hjelp til å lage en diett for å forhindre anemi. Det samlede kostholdet vil måtte bli justert for å ta hensyn til mengden av fysisk trening får du og din alder.

Tips og advarsler

  • Et glass melk med middag kan hjelpe deg å få vitaminer på dager som du ikke spiser kjøtt eller fisk.
  • Lese ingredienser av ernæringsmessige gjær nøye for å være sikker på at den inneholder de vitaminene du trenger. Disse gjær er regulert som matvarer og holdes til løsere regler enn narkotika og medisiner.
  • Det kan ta flere år med å spise en vegetarisk diett før vitamin lagring er brukt opp og anemi vises. Ta tidlige tiltak for å skape den riktige ernæringsmessig kosthold.
  • Ikke ta jerntilskudd uten å konsultere lege. Store mengder jern kan forstyrre mange andre prosesser i kroppen din.