Digidexo.com

Løsninger for neseblødning

Løsninger for neseblødning


Neseblod er svært vanlig, spesielt hos barn. De kan tas med på ganske plutselig av en rekke triggere, inkludert allergi og forkjølelse, nese traumer, kroniske sykdommer, eksponering for røyk eller enda tørr luft. Neseblod er sjelden alvorlig, og stopper som regel i løpet av minutter.

Kontroll

Hvis du får en neseblødning og ønsker å stoppe blødningen, bare lene seg forover slik at hodet ditt er nesten opp ned, og blåse forsiktig på nesen for å fjerne eventuelle klumper. Plugg nesen under nasal bein og hold denne posisjonen i 10 minutter. Etter 10 minutter, la gå og se om du fortsatt blør. I så fall gjentar i ytterligere 10 minutter. Dersom nesen er fortsatt blødning, bør du ringe legen din for å se hva du må gjøre neste.

Saline Spray

For de som lider av hyppige neseblod, kan saltvann spray være en fordelaktig behandling. Rådfør deg med legen din før du kjøper. Når du har fått medisinsk tillatelse, kan du bruke saltvann spray en gang om dagen for å øke fuktigheten i nesegangene.

Pakking

Alvorlig nasal blødning kan behandles med nasal pakking. Dette innebærer stuffing nesegangene med gasbind eller bomull dynket i medisin for å kontrollere blødning. Det må være å ta etter nasal pakking å ikke traumatize nesegangene, så unngå sprek nesen blåser eller gni.

Kirurgi

Kauterisering kan være nødvendig dersom det er et alvorlig problem, og en overdreven mengder blod blir tapt. Denne prosedyren må gjøres av en lege, som det innebærer blodpropp stedet for blødning med sølvnitrat. Lokal anestesi vil trolig bli brukt i løpet av prosedyren.

Vitaminer

Kroniske neseblod kan tyde på en vitamin mangel. Supplere din diett med jern og vitamin C.