Digidexo.com

Bruken for Bacopa

Urten bacopa (Bacopa monnieri) er også kjent som vann isop og brahmi. Native til India, er bacopa en hardfør, krypende bunndekkende med lilla eller hvite blomster og små avlange blader. Hele planten brukes for et bredt spekter av medisinske formål, i henhold til "The New Healing Herbs."

Ayurvedisk History

Bacopa har vært brukt i århundrer i India tradisjonelle ayurvedisk medisin. Urten ble brukt til å forbedre konsentrasjon, og til å behandle luftveislidelser, urininkontinens, hjerteproblemer, kramper og psykiske lidelser. Noen forskere anser bacopa å være en adaptogen - en urt for å forbedre den generelle trivsel.

Læring og hukommelse

Tradisjonell bruk av bacopa som en hjerne-boosting urt har blitt bekreftet av moderne forskning. Studier har vist bacopa å forbedre hastigheten på læring samt minne konsolidering. Bacopa inneholder forbindelser som kalles bacosides, som arbeider for å forbedre overføringen av nerveimpulser. Bacosides fokusere sine antioksidantegenskaper på de delene av hjernen som involverer hukommelse og resonnement - hippocampus og frontal cortex.

Terapeutiske bruksområder

Bacopa har et bredt spekter av ytterligere medisinske bruksområder. For å hindre degenerative sykdommer, antioksidantegenskaper av bacopa reversere cellulær skade forårsaket av frie radikaler. Dette, i sin tur, kan redusere risikoen for cancer og hjertesykdommer. Den antioksidantegenskaper også beskytte leveren fra narkotika-indusert skade. Bacopa bidrar til å stimulere produksjonen av skjoldbrusk hormon som hjelper behandle skjoldbrusk sykdom. Studier har vist bacopa å ha anti-inflammatorisk handlinger, noe som gjør den så effektiv som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), men uten magebesvær forårsaket av NSAIDs. Dyrestudier har vist bacopa å ha anti-angst egenskaper som sammenligner til Valium familien av narkotika, ifølge The New helbredende urter.

Terapeutiske muligheter

Ayurvediske leger har brukt bacopa i behandling av epileptiske anfall. Dyrestudier viser bacopa å ha antikonvulsive egenskaper, men kun når de anvendes i meget høye doser. Andre dyrestudier tyder bacopa kan brukes som en bronkial dilator fordi det åpner luftveiene til lungene. Dette kan gjøre bacopa nyttige for behandling av astma og bronkitt. Pilotstudier indikerer at bacopa slapper fordøyelseskanalen, noe som gjør det gunstig for å behandle irritabel tarm syndrom og fordøyelsesbesvær. Bacopa undertrykker bakterier som forårsaker magesår og har også blitt vist å hemme veksten av visse kreftceller, ifølge The New Healing Herbs bok.

Sikkerhet

Bacopa er tilgjengelig som en te og i kapsel, pulver og sirup skjemaet. Terapeutisk bruk har ikke vært assosiert med alvorlige bivirkninger og bacopa ser ut til å være godt tolerert når det tas i typiske doser. Imidlertid, når det tas i høye doser, kan ha små bacopa sedative effekter, i henhold til den urt Companion nettsiden. Folk som planlegger å ta bacopa og som tar andre medisiner bør informere sin helsetjeneste slik at hun kan finne ut om det kan være en negativ urt interaksjoner mellom legemidler.