Digidexo.com

Septumdefekt Symptomer

Septumdefekt Symptomer


Kjernen består av to øvre og to nedre kammer. Disse kamre er atskilt med en vegg som kalles septum. I en septal defekt, et hull former i enten den øvre (atrial) eller nedre (ventrikkel) kammer. Denne tilstanden er vanligvis en medfødt (tilstede ved fødselen) defekt. Både barn og voksne kan lide samme måte fra problematiske symptomer. Symptomene kan være deres evne til å gjøre fysisk aktivitet, og kan påvirke deres utseende.

Cyanose

Cyanose er en blåaktig fargestoffer til huden forårsaket av mangel på oksygen i blodet. Det forekommer hyppig i babyer, barn og voksne. Noen mennesker utvikler blålig hud rundt sine lepper, fingre, tær eller til og med håndflatene og fotsålene. Dette symptomet kan være svært skremmende for foreldre eller familiemedlemmer. Det er ikke vanlig, og hvis dette symptom er synlig, bør det bli rapportert til en lege.

Hudfarge Change

Ifølge Mayo Clinic, er blek hudfarge ofte sett i både barn og voksne som lider av en septumdefekt. Noen vil til og med ha et tap av sunn hud farge og kan alltid vises blek og hvit. Hvis personen er kaukasiske, vil de ha en hvit, deigaktig utseende om dem. Andre mennesker kan ha et grått utseende til deres hud. Noen med mørkere hud vil også ha en merkbar endring i farge til håndflatene sine hender eller fotsålene der fargen er mye lysere. Mørkere skinned mennesker kan også ha et kjedelig utseende til deres hud.

Svette

Svette er ofte sett i en voksen som lider av en septumdefekt. Voksne vil ofte svette og klager over å være hot.the svetting kan være til stede selv når personen ikke er aktivt flytte rundt. Svette kan bli så hyppig at det kan føre til en persons hår å bli våt hele tiden. De vil vises spyles og har roser i kinnene med blek hud. Noen mennesker kan alltid ha en vifte blåser på dem eller trenger å holde luften på en svært kjølig temperatur.

Fatigue

Trøtthet er også et signal om at det kan være en septumdefekt. Fatigue hos barn er mest merkbar i morgen eller ettermiddager når barn trenger en lur. Dette kan også være tilfelle for eldre barn i grunnskolen. Hvis du har et barn som kommer inn etter skolen og ofte trenger en lang lur, kan du ha et barn som ikke er godt. Tar lengre naps, noen ganger opp til tre timer, blir ofte sett på barn med en septumdefekt. Barnesykehuset i Boston opplyser at barn med septumdefekter har store problemer med fysisk å holde følge med sine jevnaldrende fordi de dekket mye enklere. I tillegg, voksne har mange av de samme symptomene. Det vil være en generell intoleranse å utøve og voksne vil også ta lengre naps og klager over tretthet.

Hodepine

Mange mennesker med septumdefekter også lider av alvorlig hodepine eller migrene. Forskere har lenge vært interessert i korrelasjonen av hodepine og septumdefekter. Noen av disse pasientene har funnet at forekomsten av disse hodepine er sterkt redusert når defekten repareres. Noen lider har selv funnet ut at hodepinen forsvinne helt. Koblingen mellom septumdefekter og hodepine er fortsatt studert ved det medisinske miljøet og mer informasjon er nødvendig.