Digidexo.com

Hvordan bygge opp din immunsystem før en operasjon

Alle operasjoner og kirurgiske prosedyrer bære risikoen for infeksjon. Et sunt, sterkt immunforsvar er nøkkelen i kampen mot mikroorganismer som kommer inn i kroppen gjennom innsnitt området. Selv om betydelige tiltak er tatt under operasjonen for å minske oppføring av mikroorganismer, er det ikke mulig komplett forebygging av invasjonen. Det er derfor viktig å opprettholde et sunt immunsystem før en operasjon, slik at infeksjon kan med hell overvunnet

Hvordan bygge opp din immunsystem før en operasjon

En spise mat høy i karotenoider i 2 uker før operasjonen. Disse potente antioksidanter styrker immunforsvaret ved å øke produksjonen av lymfocytter, de hvite blodceller som angriper bakterier og virus. Gulrøtter, grønne grønnsaker, tomater og appelsiner er gode kilder til karotenoider.

avstå fra giftige stoffer for en måned før kirurgi for å holde immunforsvaret jobber på maksimalt nivå. Helt unngå illegale rusmidler, tobakk, sukker, koffein og alkohol som disse stoffene slites ned immunforsvaret.

Konsumere mat høy i sink 2 til 3 uker før operasjonen. Dette mineralet øker cellefornyelsen og styrker immunforsvaret; det øker også hvite blodceller til kamp infeksjoner. Kosten kilder til sink er poteter, brun ris, yoghurt og gresskarfrø.

Konsumere mat med høyt vitamin C i 1 måned før operasjonen. Vitamin C øker kjemper kraft av immunsystemet ved å øke de hvite blodcellene og samtidig bekjempe infeksjoner. Mat rik på vitamin C inkluderer appelsiner, guava, papaya, jordbær og kiwi. Spis tre kopper disse matvarene hver dag i løpet av måneden før operasjonen.

Utfør yoga øvelser som stimulerer thymus kjertel 3 uker før operasjonen. Den thymuskjertelen er plassert mellom brystbenet (brystbenet) og hjerte, og produserer T-celler, en type hvite blodlegemer som beskytter kroppen mot mikroorganismer.

Hint

  • Rådfør deg med en lege før du tar fatt på selv behandlinger for å øke immunforsvaret.