Digidexo.com

Begynnelsen stadier av Helvetesild

Helvetesild er en hudlidelse som rammer bare folk med en tidligere vannkopper infeksjon. Den vannkopper virus, varicella zoster, forblir fast i nervene, selv etter at infeksjonen har gått over. I noen individer, framgår viruset igjen, senere i livet, som helvetesild eller herpes zoster. Personer som mistenker at de opplever et utbrudd av helvetesild bør oppsøke lege for medisinsk behandling.

Prodrom

En prodrom er et symptom eller en gruppe av symptomer, at en helvetesild lidende kan bruke en helvetesild utbrudd å forutsi. En prodrom for helvetesild kan ligne prodrom for andre herpes virus utbrudd, som forkjølelsessår. Vanlige prodrom symptomer er smerter, kløe eller prikking i området som vil oppleve utbruddet.

Influensalignende symptomer

Noen helvetesild lider erfaring influensalignende symptomer før en helvetesild utbrudd. Disse symptomene kan omfatte muskelsmerter og smerter, og kan forekomme i forbindelse med helvetesild prodrom symptomer. Mens det er mulig for en feber å følge disse symptomene, er det sjelden.

Pain

Du kan begynne å oppleve smerter i området der en helvetesild utslett vil dukke opp godt på forhånd. Pain, er imidlertid ikke bare en prodromale symptomer. Helvetesild smerte kan oppstå som et resultat av de åpne blærer, men det er også et resultat av den virus som reiser opp i nerveendene til å dukke opp på huden. Den nerve smerte av en helvetesild utslett kan vare gjennom et utbrudd, og selv forbli i månedsvis etterpå.

Utslett

Den tidligste synlige stadiet av en typisk helvetesild utbrudd er en rød humpete utslett. Dette kløende utslett inneholder små røde nupper som etter hvert vil utvikle seg til blemmer. Helvetesild blemmer er i utgangspunktet liten og flat, og fylt med en klar væske. Over tid, blemmer bli grumsete, som væske skifter farge før de bryte åpne, skorpe over, og begynner å gro.

Beliggenhet

I begynnelsen stadier av hver helvetesild utbrudd viruset vil bryte ut i et annet område, slik at du kan føle symptomer på et annet sted. I de fleste tilfeller, men symptomene kan oppstå i et bånd som legges rundt legemet. Den helvetesild utbrudd vil oppstå på bare den ene side av legemet, siden viruset må migrere opp nerver for å nå overflaten av huden.