Digidexo.com

Er herpangina & Gonoré Related?

Er herpangina & Gonoré Related?


Herpangina og gonorrhea er både smittsomme sykdommer. Disse sykdommer er imidlertid ikke relatert. Årsaken herpangina er et virus, mens gonorrhea sak er bakterier. I sjeldne tilfeller kan gonoré gi symptomer som ligner på de av herpangina.

Herpangina

Coxsackievirus type A er vanligvis årsak til herpangina, skjønt coxsackievirus type B eller echovirus kan også føre til sykdom. Herpangina er mest vanlig hos små barn. Det fører til feber og sår hals, med sår i munnen og på halsen. Noen ganger kan sår også vises på hender og føtter, og det er da kjent som hånd, munn-og klovsyke.

Behandling herpangina

Herpangina er en mild sykdom som vanligvis går unna i en uke eller mindre. Legene bare behandle symptomene på herpangina - febernedsettende medisin og kanskje en lammende spray for munnen er det er mye ubehag. Antibiotika virker ikke mot virus.

Gonoré

Gonoré er en seksuelt overførbar sykdom. Symptomer på genital gonoré er smerter ved vannlating og en gulaktig utflod. Det kan også være blod i urinen. Oral sex med en infisert person kan forårsake gonoré i halsen, noe som fører til en sår hals som ikke går bort. Symptomer starter vanligvis ca en uke etter ubeskyttet oralsex.

Behandling av gonoré

Behandling av gonoré, inkludert hals gonoré, er med antibiotika, men dens resistens mot antibiotika er økende. Det kan ta flere forsøk med ulike typer antibiotika før infeksjonen går unna.

Forebygging

Herpangima er vanskelig å unngå i miljøer som skoler eller barnehager. Som alltid, god hygiene - spesielt håndvask - reduserer risikoen for overføring.

Gonoré er en seksuelt overførbar sykdom, og som sådan, kan du forhindre det ved å praktisere sikker sex, for eksempel bruk av kondom, selv under oralsex.