Digidexo.com

Om blæren sykdom

Om blæren sykdom


Blæren er en liten organ som ligger i det nedre sentrale del av abdomen. Det er jobben av blæren til butikken urin før det kan bli utvist fra kroppen. Som ethvert organ i kroppen, kan blæren bli syke. Blæren sykdom kan manifestere seg på ulike måter.

Infeksjon

Infeksjon er en av de mest vanlige måter blæresykdommer kan manifestere seg. En blære infeksjon er vanligvis en del av en større infeksjon i urinveiene. Urinveiene består av blæren, nyrene, urinrøret og urinledere. Infeksjon symptomer inkluderer en brennende følelse ved vannlating, forhøyet kroppstemperatur, hyppig trang til å urinere og press rundt blæren.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt kan også følge blæren sykdom. Interstitiell cystitt er betennelse i veggene i blæren forårsaker hyppige smertefull vannlating. Dette symptomet på blæren sykdom rammer ofte kvinner mer enn menn, og kan bli mer smertefullt under en kvinnes periode (se referanse 3).

Urininkontinens

Urininkontinens kan også følge blæren sykdom. Urininkontinens er manglende evne til å styre funksjonene til blæren. Dette kan ta to former gjennom enten en altfor svak blære eller en altfor sterk blæren. Svak inkontinens i blæren sykdommen er forårsaket av svekket blæremuskulaturen, noe som kan føre til lekkasje eller pinlige ulykker. Over aktive oppstår blæreinkontinens når nerver sender signaler til musklene på halsen av blæren føre til at blæren for å trekke seg sammen for ofte. Dette fører til behov for å urinere, selv når blæren ikke er full.

Blærekreft

Blæren sykdom kan også være forbundet med blærekreft. Ifølge National Cancer Institute, er blæren den sjette vanligste kreftformen i USA. Denne type blære sykdommen forekommer i slimhinnen i blæren og kan ofte spres gjennom lymfesystemet til andre deler av kroppen. Blærekreft symptomer inkluderer blod i urinen, trenger hyppig å bruke badet og smerter i korsryggen.

Diagnose

Blæren sykdom kan diagnostiseres på en rekke måter. Urinprøver og røntgenbilder er de minst invasive metoder. Men for å få en mer nøyaktig diagnose, vil mange leger anbefaler en cystoscoping. En cystoscope er en enhet som gjør det mulig for legen å se innsiden av blæren. Den cystoscope er satt inn gjennom urinrøret inntil den når blæren. Når du er inne, bruker omfanget teleskop-lignende objektiver for å se etter noe unormalt i blæren.