Digidexo.com

Rehab Øvelser for Delvis Torn fibular leddbånd

Rehab øvelser for en kneskade som en delvis avrevet fibular leddbånd variere og bestemmes av omfanget av tåre. Delvis tårer av fibula er vanlig blant folk som spiller kontaktsport, sette gjentatt stress på leddbånd, eller ta del i aktiviteter som ski som er svært avhengige kronglete kne bevegelser. Skaden krever tidlig anerkjennelse av symptomene, rask behandling og rehab øvelser.

Symptomer på en delvis Torn fibular leddbånd

Fibula er den tynne bein ved siden av leggen bein som strekker seg fra kneet til ankelen. Den kobles til enden av femur, eller lårbeinet, ved fibular leddbånd, også kjent som den laterale leddbånd (LCL). Dette ligament holder kneet stabilt på leddet. En delvis revet fibula leddbånd er et annengrads skade på den ytre side av kneet. Symptomer inkluderer smerte og hevelse på siden av kneet, slark i kneet, stivhet og ømhet i det skadde området, en nummen eller svak fot og kne svakhet eller ustabilitet.

Diagnostisere en delvis rive

En fysisk eksamen er den første metoden for å bestemme en delvis avrevet fibular leddbånd. En delvis rive betyr ligament ikke er helt separert fra hverandre. En LCL skade test, hvor kneet er bøyet til en vinkel på 25 grader, mens trykket er plassert på innsiden av kneet, kan også gis. For å bestemme omfanget av slitasje, kan et røntgenbilde av kneleddet eller en MR gjøres. Diagnostikk vil avgjøre om kneskade er en karakter jeg rive, der det er små rifter i leddbånd, eller en klasse II, der ligament lider større delvis tårer.

Kneskade Rehab Treatment

Initial behandling for en delvis revet fibular leddbånd er å bruke is til det berørte området, tar ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, sitter med kneet hevet over hjertenivå og bruke en knee brace for å begrense side-til-side bevegelse.

Når hevelsen fra LCL skader avtar, kan kneskade rehab begynne. Stretching og styrke er blant de foreskrevne kne rehab øvelser. Spekter av bevegelse og kinetiske øvelser, som husokkupasjon og stepping, anbefales å gjenvinne styrke i kne- og leggmusklene, uten å stresse fibular leddbånd. Som kne skaden leges, kne rehab øvelser utvikle seg til en stasjonær sykkel og quadriceps treningsøkter.