Digidexo.com

Hvordan håndtere Stage Fright

Hvordan håndtere Stage Fright


Sceneskrekk kan føre til unødig stress og spenning i en person. Hvis du er i grep av sceneskrekk, ditt hjerte kan rase, kan hendene riste og halsen og munnen kan bli tørr. Ikke la dette skje med deg. Få et grep om sceneskrekk og lære å slappe av. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å håndtere stress og angst fra sceneskrekk.

Bruksanvisning

•  Øv deg materialet. Det spiller ingen rolle om du synger, danser eller gi en tale. Du trenger å vite din materialet godt og føler deg komfortabel presenterer det. Øv hver dag for å få den tryggheten du trenger for å håndtere stress om å utføre.

Trening for å lindre stress og angst. Ifølge Mayo Clinic, kan trening øke din selvtillit og lavere angst, så trener minst tre eller fire ganger i uken med en aktivitet du liker, for eksempel fotturer, løping eller sykling. Du vil føle deg roligere og mer avslappet over tid. Ta en tur rundt kvartalet før ytelsen for å avlaste din sceneskrekk.

Bruk pusteøvelser for å kontrollere stress og angst. Øve hjemme ved å inhalere gjennom nesen i to sekunder. Så puster gjennom munnen i fire sekunder. Fortsett å gjøre dette i minst 15 minutter for å indusere en rolig, avslappet tilstand. Gjør dette pusteøvelse rett før resultatene for å roe nervene og bremse pulsen.

Praksis visualisering øvelser hver dag for å hjelpe deg å knytte ytelse med glade tanker, ikke få panikk. Lukk øynene og visualisere publikum smilende og klapping for deg. Føle følelse av fred og harmoni som kommer over deg når du utfører. Hvis du får nervøs under forestillingen, lukk øynene et øyeblikk og tenk publikums glade ansikter.

Tips og advarsler

  • Sjekk ut bøker på biblioteket for å hjelpe deg å lære visualiseringsmetoder.