Digidexo.com

Hva avhjelper dårlig leverfunksjon?

Den human lever er ansvarlig for en lang rekke metabolske aktiviteter. Hvis det ikke fungerer bra, vil det ha vanskar ut giftstoffer som kommer inn i kroppen din på en daglig basis. Heldigvis kan du hjelpe leveren rebound og kjøre optimalt når du gjør noen grunnleggende endringer i livsstil.

Unngå Toksiner

Den mest direkte måten å bidra til å forbedre leverfunksjonen er å redusere eksponering for giftstoffer. Leveren er først og fremst ansvar for å rydde alkohol, medisiner, plantevernmidler, tilsetningsstoffer og mer. Det kan være umulig å unngå giftstoffer helt, men du kan hjelpe ved å bevisst unngå alkohol, narkotika, sigarettrøyk og junk mat. Spis mat rik på antioksidanter (for eksempel blåbær) eller ta antioksidanter som bidrar til å holde leveren sunn.

Drikk vann

Ved å drikke mye filtrert vann hver dag, er du holde leveren sunn, fordi vann hjelper det forbrenne giftstoffer raskere. Drikk omtrent halvparten av kroppen din vekt i gram (så hvis du veier 160 pounds, drikke 80 gram) for å erstatte tapt væske og skylle ut systemet.

Spis et balansert kosthold

Ifølge American Liver Foundation, spise en balansert diett rik med mat fra alle fire mat grupper vil hjelpe deg å få nok av næringsstoffer for å bidra til å holde leveren sunn.
Supplere din diett ved å spise mat som inneholder svovel. Matvarer som er rike på svovel hjelper leveren avgifte kjemikalier, inkludert eggeplommer, hvitløk og løk. Også spiser cruciferous grønnsaker som kål, grønne grønnsaker, brokkoli og grønnkål. Få rikelig med fiber ved å spise frukt, grønnsaker og helkorn. De hjelper leveren å forbrenne matvarer enklere.
Kutte ned på fet, frityrstekte matvarer, noe som kan bidra til gallestein (et problem relatert til leveren). I tillegg redusere forbruket av saltet, spekemat og røkt mat. I stedet for salting matvarer, bruke krydder som hvitløk og timian som alternativer for smakstilsetning.

Spise ren mat

Fordi leveren er tvunget til å rense virus og bakterier fra kroppen, spise fersk mat som er fri for plantevernmidler, for eksempel frittgående egg og kyllinger og sertifisert råvarer fra en pålitelig kilde. Også unngå å spise pakket / bearbeidet mat som er full av kjemikalier, og unngå å varme opp maten mer enn én gang, fordi hver gang du varme noe, det gir bakterier en sjanse til å formere seg. Dessverre, fordi ikke engang organisk og frittgående matvarer er garantert å være fri for skadelige stoffer, grundig vaske mat og hendene før du spiser.

Milk Thistle

Ifølge University of Maryland Medical Center, har melk tistel vært brukt i 2000 år som behandling for leverproblemer og dens virkninger har vært undersøkt i vitenskapelige innstillinger. Mens dens effekt ikke har blitt godt etablert, spekulerer vitenskap som et sammensatt (silymarin) innen melk tistel bidrar til å beskytte leveren fra giftstoffer og bidrar til å reparere leverceller. Diskuter melk tistel med din primære omsorg lege for å finne ut om du kan ha nytte av å ta det som et supplement.