Digidexo.com

Hva Foods Hjelp en hiatal brokk

Hva Foods Hjelp en hiatal brokk


En hiatushernie er en brokk i kroppen hvor en del av magesekken er blitt presset gjennom membranen. Dette skyldes ofte overvekt i mageregionen, forårsaker press på magen.

Betydning

Kirurgi er nødvendig for å kurere en hiatal brokk. Begrensende mage syre-produserende matvarer reduserer smerte forårsaket av brokk. Vekttap kan hindre gjentakelse hiatal brokk.

Foods å spise

High-fiber matvarer, for eksempel grønnsaker og helkorn, hjelpe undertrykke sekresjon av magesyre. Grønnsaker høy i fiber inkluderer brokkoli, selleri og gulrøtter. Brød høy i fiber inneholde minst 2 gram per skive.

Lavt kaloriinntak

Å miste vekt kan fjerne den underliggende årsaken til en hiatal brokk. Vekttap kan gjøres ved å minske kaloriinntak og økt fysisk aktivitet. Begrense fettrike matvarer og spise kalorifattig næringsrike matvarer som frukt og grønnsaker kan hjelpe til med vekttap.

Matvarer for å unngå

Koffeinfri og vanlig kaffe, koffein, sjokolade og enkelte krydder som cayenne pepper økning syreproduksjon i magen. Økningen av syre blir forverret av brokk og forårsaker halsbrann eller smerter i brystet.

Individuelle intoleranser

Noen individer har intoleranse overfor visse matvarer som øker syreproduksjonen. Vanlige irritanter er tomater, sitrusfrukter og fettrike matvarer som smør. Disse matvarer kan eller ikke kan øke syreproduksjonen i magen.