Digidexo.com

Behavioral behandling for anoreksi

Anoreksi er en spiseforstyrrelse der en person blir besatt av sin vekt, og kan sulte seg eller trene overdrevent å bli tynn. Spiseforstyrrelser er forårsaket av en rekke ulike faktorer som genetikk, sosialt press, lav selvfølelse og livs stress. Adferdsterapi er en effektiv behandling for anoreksi. Det innebærer en form for rådgivning som hjelper behandle psykiske og følelsesmessige elementer forbundet med anoreksi for å korrigere dårlige matvaner og hindre tilbakefall.

Utfordringer

Ifølge Mayo Clinic, en av de største utfordringene som behandler anorektiske pasienter er å få dem til å akseptere sin lidelse og søker behandling. Ofte anorektiske mennesker føler at deres spise stil er normalt. Derfor kan det være vanskelig å overbevise en anorektisk person å starte atferdsterapi. Selv om du ikke kan tvinge noen til å søke adferdsterapi, hvis du er bekymret for noen som kan være anorektisk, uttrykke dine bekymringer og foreslår at han rådføre seg med en lege.

Slik fungerer det

Ifølge The American Institute for kognitiv terapi, er atferdsterapi mer effektivt enn en rekke andre behandlinger, og regnes som den første linjen av behandling for anorektiske pasienter. Det er en aktiv type rådgivning som bidrar til målet og fikse roten årsaken til pasientens anoreksi.

Vanligvis vil pasienten møte med en atferdspsykolog for timelange økter på en ukentlig basis. På økter, pasienten og terapeuten arbeider sammen for å endre dårlige matvaner. For eksempel vil terapeuten lære pasienten ernæringsmessige ferdigheter og skikkelig måltid planlegging. En anorektisk pasientens behov for å lære å spise mer regelmessig, integrere et måltid eller mellommåltid hver tredje til fjerde time i deres daglige rutine, ifølge forfatteren Jeannette Curtis i en artikkel om healthwise.org.

Atferdsterapi fungerer også for å korrigere negative tanker eller følelser som kan utløse spiseforstyrrelser. Terapeuten vil hjelpe pasienten mester mestring for å forebygge disse stemninger og redusere sjansen anoreksi vil fortsette å skje. I tillegg kan pasienten lære pusteøvelser for å hjelpe kroppen slappe av i stressende situasjoner som kan utløse anoreksi.

Relapse Prevention

Anoreksi kan være en livslang problem for noen mennesker. Mens atferdsterapi kan være en effektiv behandling, kan anorektiske pasienter fortsatt opplever tilbakefall under stressende situasjoner. Vanligvis atferdsterapi vare i ca 20 uker, ifølge The American Institute for Cognitive Therapy. Mot slutten av behandlingen, kan terapeuter lærer pasientene tilbakefall forebyggende strategier for å hjelpe dem å opprettholde sunne matvaner. Periodiske besøk kan også være nødvendig i flere år for å sikre et tilbakefall forekommer ikke.