Digidexo.com

Terapi for tuberkulose

Tuberkulose (TB) er en bakteriell infeksjon som påvirker det meste lungene. Det kan være vanskelig å behandle, selv når ingen symptomer er til stede, og denne vanskelighet blir forsterket av det faktum at det raskt kan bli resistente mot behandling. Selv om noen ganger tenkt på som ikke lenger være en stor sykdom, tuberkulose fortsatt dreper millioner, spesielt siden begynnelsen av HIV / AIDS-epidemien, som folk med fremskreden HIV-sykdom er spesielt utsatt for tilstanden.

Behandling av latent tuberkulose

Det er mulig å bli smittet med tuberkulose uten å ha utviklet noen symptomer. Likevel er det fortsatt viktig å oppsøke behandling på dette stadiet. Ifølge Mayo Clinic, er personer med latent tuberkulose som oftest gitt antibiotika isoniazid enten hver dag eller to ganger i uken i ni måneder. I løpet av denne tiden, bør leveren helse skal overvåkes, da denne medisinen kan skade leveren. The Mayo Clinic anbefaler at andre medisiner som kan skade leveren, samt alkohol bør unngås under behandling.

Førstelinjebehandling

I tilfeller av aktiv tuberkulose, er fire medisiner vanligvis begynt. Disse inkluderer isoniazid, rifampicin, etambutol og pyrazinamid. Både Mayo Clinic og Medline Plus rapport at fremgangen blir overvåket mens en person er på alle fire medisiner for å se hvilke medisiner som er mest effektive, og at stoffet regime kan bli endret i forhold til hvilke medisiner fungerer best for den enkelte pasient. Infiserte mennesker kan bli innlagt på sykehus mens de er smittsomt å stoppe spredningen av tuberkulose.

Etterlevelse

En av faktorene som mest påvirker utfallet av behandling for tuberkulose er tilslutning til stoffet regime. Det er mulig gjennom å stoppe medisinering eller mangler doser for bakterier i pasientens lunge å bli resistente mot ett eller flere legemidler, så TB medisiner bør alltid tas i saken beskrevet av leger.

Andrelinjebehandling

Hvis første-linje-terapi er ineffektiv ved behandling av tuberkulose, kan andre medikamenter noen ganger anvendes. Andrelinjebehandling er generelt mer intensiv og varer lenger, opptil 18 måneder eller mer, ifølge Mayo Clinic.

Betraktninger

Recovery av tuberkulose er ikke alltid mulig, spesielt for folk som har utviklet multiresistent tuberkulose, og TB kan være dødelig. The Mayo Clinic rapporterer at kirurgi kan være nødvendig å fjerne syke deler av lungene.