Digidexo.com

Efedrin brukes mot depresjon

Efedrin brukes mot depresjon


Efedrin-et sentralstimulerende avledet fra en plante ekstrakt-skapte overskrifter i 1990-årene som en ikke-reseptbelagte vekttap og mosjon supplement. På grunn av bivirkninger, FDA forbudt salget for vekttap, men efedrin er fortsatt lovlig tilgjengelig for andre bruksområder. Noen mennesker bruker den egenbehandles fedme, konsentrasjonsproblemer, lav energi og depresjon.

CNS Handling

En sentralnervesystemet (CNS) stimulerende, forbedrer efedrin frigjøring av noradrenalin fra sympatiske nervesystemet nevroner-resulterer i økt fysiologisk opphisselse, puls, blodtrykk og muskelspenninger.

Short Term Effekter

Ved lave doser, forbedrer efedrin humør, øker årvåkenhet, og minsker appetitten, trøtthet og ønsket om søvn. Ved høyere doser, fører til frigjøring av noradrenalin angst, rastløshet og søvnløshet.

Langvarig bruk

Langvarig bruk kan skade sentralnervesystemet, tappe monoaminene-nevrotransmittere involvert i reguleringen av det sympatiske nervesystemet-fører til en nedgang i CNS aktivitet. Ytterligere dokumenterte effekter inkluderer psykose, alvorlig depresjon, mani eller alvorlig uro, hallusinasjoner, søvnforstyrrelser, og selvmordstanker.

Avhengighet og misbruk Risiko

Efedrin virker raskt og har euforiske effekter, øker sannsynligheten for misbruk og avhengighet. Som andre sentralstimulerende midler, folk utvikle en toleranse for det, og så krever høyere doser for å oppnå eufori.

Effektiviteten

Sentralstimulerende midler er ikke vanligvis foreskrevet for depresjon fordi andre medisiner som antidepressiva, er mer effektive og har færre giftige bivirkninger når det brukes riktig. Efedrin kan forbedre humøret midlertidig, men på grunn av dets bivirkninger og risiko, er det ikke nyttig for langvarig humør modulasjon.