Digidexo.com

Gruppeterapi for narkotikamisbruk

Gruppeterapi er en type psykoterapi som involverer to eller flere personer som jobber med ett eller en gruppe av rådgivere eller terapeuter. Denne formen for terapi er et populært sted for ulike støttegrupper, der deltakende gruppemedlemmer kan dele og lære av andres erfaringer og også gi råd. Denne metoden, som ofte brukes med ofre for traumatiske opplevelser og rusproblemer, kan være mye mer effektivt enn individualisert eller en-til-en terapi for å takle narkotikaavhengighet.

Familie Therapy

Familien er den grunnleggende og kjerne sosial enhet i samfunnet. De som har avhengighet til rusmidler trenger å føle seg trygge, og må være omgitt av folk de stoler mest. Derfor familien er den perfekte setting for gruppeterapi. For narkotika-misbruk behandling, har familieterapi to hovedmål. Den første er å utvikle en plan der familiens ressurser og sterke sider blir brukt til å hjelpe utarbeide og implementere måter å stoppe rusmisbruk. For det andre bidrar terapien familien reorganisere og motvirke effekten av pasientens avhengighet av narkotika, samt lære å håndtere narkotika effekter på familien.

Terapeuter hjelpe familier bli klar over sine behov og veilede dem i å finne ekte helbredelse. Familiære roller er forsterket for å omorganisere familiestruktur, for å definere lederskap, for å bidra til å fremme bedre kommunikasjon, og å veilede hver enkelt medlem ved intra, mellommenneskelige og miljøtilpasninger for å sette en stopper i å bruke narkotika eller alkohol. Familieterapi er effektiv fordi den setter opp en nøytral innstilling hvor familiemedlemmer kan snakke fritt og løse problemer.

Peer Gruppeterapi

Ekspressive grupper er den vanligste typen av peer gruppe terapi brukes i behandling av narkotikaavhengighet. Denne formen for gruppeterapi innebærer et bredt spekter av aktiviteter som lar sine medlemmer til å uttrykke sine tanker og følelser, både bevisste og ubevisste, som ikke kan formidles gjennom ord alene.

Denne metoden fremmer sosial interaksjon gjennom kreative aktiviteter som kunst og leketerapi. Bortsett fra kunst, kan uttrykksterapi også bruke drama, musikk, poesi, spill og dans.

Narkomane kan ha nytte av gruppeterapi ved å lære de er ikke alene, og ved å finne en sterk støtte gruppe mennesker til å vende seg til å overvinne sin avhengighet.

Kulturelt bestemt gruppe Therapy

Gruppering medlemmer som deler lignende kulturer og religioner kan være en kraftfull metode for gruppeterapi. Kulturelt bestemte praksis kan hjelpe medlemmene i fellesskap delta i aktiviteter som til slutt fremmer helbredelse. Ved å trykke inn deres felles kulturelle ritualer, tro og behandlingspraksis, kan dette bidra til å egge velvære blant medlemmene. For eksempel Anonyme Alkoholikere trekker på ideer av å se til Gud om styrke til å overvinne avhengighet, og noen Anonyme Alkoholikere gruppene er organisert som deler av kirker eller andre sosiale organisasjoner.