Digidexo.com

Hva er årsakene til migrene hodepine & Blood Sugar?

Hva er årsakene til migrene hodepine & Blood Sugar?


Hjernen er en stor energi brukeren i menneskekroppen. Når den ikke har nok sukker til å bruke for energi, kan du føle deg sløv og mentalt uklar samt få en alvorlig hodepine. Ironisk nok, spiser for mye sukker er ofte hva som forårsaker de bratteste fall i blodsukkeret som utløser migrene.

Insulin og sukker

Når du spiser karbohydrater, som brød, pasta og kaker, kroppen bryter dem ned til glukose, en form for sukker som kroppen kan bruke. Bukspyttkjertelen skiller ut hormonet insulin for å hjelpe cellene bruker glukose som sirkulerer i blodstrømmen.

Too Much

Hvis du bruker mye sukkerholdige matvarer på en gang, sier en rik stykke bryllupskake, så din bukspyttkjertelen legger ut ekstra doser av insulin for å flytte glukose inn i cellene. Denne ekstra insulin fører til en rask nedgang i blodsukkeret.

Hjerne Reaksjoner

Når hjernen registrerer denne nedgangen i blodsukkeret, sender den ut signaler om at den ønsker mer mat. Dette er grunnen til å spise godteri eller pasta kan føre til cravings for flere karbohydrat krevende matvarer Et par timer etter et måltid.

Hodepine

Lavt blodsukker kan gjøre at du føler grinete, mentalt treg og sliten fordi hjernen er fratatt sin ideelle nivå av energi. Det herjer også kaos på hormoner som styrer størrelsen på blodårene i hjernen og føre til at fartøyene til å hovne opp og kontrakt. Disse endringene i blodkarstørrelse antas å forårsake migrene smerte.

Fasting

Logisk, fasting forårsaker lavt blodsukker også. Noen mennesker våkner opp med migrene fordi det har vært flere timer siden deres siste måltid. Dessuten kan hoppe over måltider utløse hodepine også.

Hva å gjøre

Hjernen er lykkeligst når du prøver å holde blodsukkernivået konsekvent gjennom hele dagen. Du kan gjøre dette ved å begrense enkle sukkerarter, slik som brus, og spise mer komplekse karbohydrater, som hele hvete brød i stedet for loff. Spise mindre måltider gjennom hele dagen og sammenkobling proteiner med karbohydrater (melk og nonsugared frokostblanding eller ost og kjeks) hjelpe så godt.