Digidexo.com

Diabetiker Symptomer hos barn

Diabetiker Symptomer hos barn


Diabetiker symptomer hos barn kan være vanskelig å få øye på. Ifølge American Diabetes Association, er diabetes hos barn ofte oversett fordi symptomene synes å være ufarlig. Mens tørste og hyppig vannlating anses kjennemerket tegn på diabetes hos barn disse symptomene kan ikke umiddelbart klart, eller alvorlig nok til å indikere et problem.

Diabetes Typer

Flertallet av barn med diagnosen diabetes har type 1, tidligere kalt juvenil diabetes. Type 1 diabetes er en autoimmun lidelse som fører til at immunceller til å angripe beta-cellene i bukspyttkjertelen som er ansvarlig for å lage insulin. Insulin blir brukt av kroppen til å omdanne sukkerarter, stivelser og andre matvareprodukter til energi. Når betacellene blir angrepet de slutter å produsere insulin alle sammen, eller ikke produserer nok insulin til å dekke kroppens behov. Beta-celler fortsetter å produsere insulin i type 2 diabetes. I noen tilfeller er insulinproduksjon ikke er tilstrekkelig, men i andre tilfeller er problemet at kroppen ikke er i stand til å reagere på riktig måte til insulin som er produsert.

Tørste og hyppig vannlating

Symptomer på diabetes er vanligvis den samme til tross for den typen. Fordi barnets bukspyttkjertelen er ikke lenger i stand til å tilstrekkelig konvertere sukker og stivelse til energi, hans kroppens glukose eller sukker nivå, begynner å stige. Denne økningen forårsaker ekstra væske til å bli trukket fra vev, noe som fører tørste. Jo mer væske barnet ditt drikker, jo mer vil han urinere.

Sult og Vekttap

Mangel på insulin betyr også at barnets muskler og organer ikke får den energien de trenger for optimal funksjon. Når dette skjer, krever barnets kropp mer mat i et forsøk på å piffe opp sin energi nivå, øker hans appetitt. Selv om barnet ditt er å spise mer, kan han være raskt miste vekt som muskel- og fett butikker begynner å krympe. Uforklarlig vekttap er alltid en årsak til bekymring, og bør vurderes av barnets lege.

Andre symptomer

Fluid er også trukket fra øynene, noe som resulterer i tåkesyn. Hvis barnet ditt sliter allerede briller, kan dette symptomet være lett forveksles med et behov for å endre ditt barns brille resept. Andre symptomer på diabetes inkluderer irritabilitet og tretthet. Jenter er utsatt for gjær infeksjoner.

Risikofaktorer

Ifølge Centers for Disease Control og Prevention (CDC), hvert år mer enn 13.000 barn i USA er diagnostisert med type 1 diabetes. CDC rapporterer at tilfeller av type 2-diabetes hos barn har steget de siste to tiårene. Fedme og inaktivitet er viktige risikofaktorer for å utvikle type 2. American Indian barn er spesielt utsatt. Hvis du har en nær slektning med type 1 diabetes, kan barnet ha en økt risiko for å utvikle sykdommen, selv om flertallet av barn med diagnosen type 1 har ingen familie historie av sykdommen.

The Sugar Connection

Spise sukker ikke forårsaker diabetes. I det siste, var folk med diabetes forbudt fra å spise mat som inneholder sukker, men at anbefalingen har endret seg og sukker er nå tillatt i kontrollerte mengder.