Digidexo.com

Hvordan Stopp Sleep Apnea

Hvordan Stopp Sleep Apnea


Få en god natts søvn er viktig for generelle helse. Men hvis du lider av søvnapné, kan søvn være farlig for helsen din. Søvnapné er en tilstand hvor du slutter å puste i 10 til 15 sekunder mens en slumbers. I ekstreme tilfeller kan dette skje opptil 50 ganger hver time. Den gode nyheten er at det er skritt du kan ta for å bidra til å stoppe denne lidelsen.

Bruksanvisning

sove på din side i stedet for ryggen din. Å sove på ryggen blokker Airways Flere enn å sove på din side. Legene har bestemt at blokkerte luftveiene fører til søvnapné.

Hev hodet av sengen. Høyde bidrar også til å holde luftveiene fri.

Gå ned i vekt hvis du er overvektig og lider av søvnapné. Mindre vekt gir mindre belastning på kroppen din. Overvekt er en viktig faktor i søvnapné.

Bruk en pust enheten for å holde luftveiene fra å bli blokkert. En kontinuerlig positivt luftveistrykk (CPAP) maskin er slitt mens du sover, fôring luft gjennom en maske for å holde luftveiene klart.

gjennomgå en operasjon for å åpne opp luftveiene. En vanlig operasjon er en uvulopalatopharyngoplasty, hvor vev er fjernet fra baksiden av munn og hals. Det er vellykket i å stoppe søvnapné i nesten halvparten av de som gjennomgår operasjonen.

Tips og advarsler

  • Unngå å drikke alkohol, spesielt før sengetid. Det er en direkte sammenheng mellom søvnapné og alkoholforbruk.
  • Kirurgi bør alltid være en siste mulighet til å stoppe søvnapné, og du bør bruke den kun for ekstreme tilfeller.
  • Kirurgi av noe slag er aldri uten risiko. Alltid snakke med legen din om alle risikoer før under alle kirurgiske prosedyren.