Digidexo.com

Hvordan diagnostisere en medisinsk tilstand

Medisinske diagnoser er vanligvis basert på å se på en kombinasjon av symptomer og grunnleggende diagnostiske tester. Med en forståelse av grunnleggende medisinsk vitenskap og / eller ved diagnostiske tester, kan disse symptomene korreleres til noen få mulige sykdommer, som deretter kan utelukkes.

Hvordan diagnostisere en medisinsk tilstand

•  Identifiser primære symptom. Dette er symptom på at pasienten finner den mest besværlig. Et vanlig eksempel på dette er smerte.

Få mer informasjon om den primære symptom. Be pasienten om å beskrive det. Hvis det er smerter, be dem fortelle deg hva smerten føles. Hvis de har en hoste, spør dem om det føles som en tørr eller våt hoste.

Identifisere andre symptomer. Disse kan ofte gi innsikt, som visse sykdommer har typiske grupper av symptomer.

Identifiser ting som gjør symptomene verre eller bedre. For smerte, varme eller kulde kan hjelpe med symptomer, som kan anti-inflammatoriske medisiner. Pusteproblemer kan påvirkes av holdning eller av kald luft og andre allergener.

Utfør medisinske tester. Typiske diagnostiske tester inkluderer blodprøver og røntgenstråler, selv om de varierer avhengig av sykdommen.