Digidexo.com

Root Canals vs. Extraction

Root Canals vs. Extraction


Høre "rotfylling" eller "utvinning" kan sende frysninger nedover ryggraden. Imidlertid bør en smart dental pasient se logisk på fordeler og ulemper med hver tjeneste før bestemme hvilken prosedyre han vil velge. Sammen med tannlegen din, sammenligne det grunnleggende, som for eksempel kostnaden av prosedyrene og restaurering alternativer, for å avgjøre om en utvinning eller rotfylling passer best til dine behov.

Pris

Prisene på rot kanalene varierer etter hvem som gjør prosedyren. Vanligvis fortann root kanalene koste ca $ 350 til $ 540 og mold root kanalene koste $ 520 til $ 800. Hvis en ekspert utfører prosedyren, kostnadene gå opp rundt 50 prosent. Denne kostnaden inkluderer ikke restorative arbeid etter kanalen. Kostnadene for ekstraksjon varierer fra under 100 til mer enn $ 300, avhengig av plasseringen og alvorlighetsgraden av problemene. Overall, root kanalene er dyrere enn extractions i utgangspunktet. Men restorative arbeid involvert i en utvinning resulterer i en mer kostbar prosedyre overall.

Problemer og løsninger

En tannlege kan anbefale utvinning hvis munnen din er overbefolket. En ekstraksjon er også et alternativ når den indre delen av tannen, er cellulose, har blitt infisert. Dersom infeksjonen er alvorlig og antibiotika ikke kurere det, kan utvinning være det beste alternativet. Personer som har nedsatt immunforsvar kan bestemme på utvinning selv om tannen ikke er infisert ennå. Root kanalene kan også hindre en infeksjon kommer inn i blodet, men de kan ikke tilby noen løsning for en overbefolket munnen.

Prosedyre og gjenoppretting

For en rotfylling, tannlegen røntgen området for å finne infeksjonen og borer et tilgangshullet. Selv om tannlegen administrerer vanligvis en lokal bedøvelse, kan pasienten ikke føler noen smerte, uavhengig av om en bedøvelse blir brukt fordi nerven er død. Han fjerner rusk med filer og en løsning, så enten fyller tannen med medisiner for å eliminere infeksjon eller umiddelbart tetter tann ved hjelp av en lime. Noen root kanalene krever mer enn ett besøk for å rydde opp infeksjonen, men noen kan være ferdig rett etter kanalen, en en-dagsoppgjør. For en ekstraksjon, vil tannlegen tilveiebringe enten et lokalbedøvelsesmiddel eller narkose, avhengig av situasjonen og antall ekstraksjoner trengs. Hun kan skjære bort tannkjøtt og bein før du fjerner tannen med pinsett, enten hele eller i stykker. Vanligvis vil en utvinning føre til mer smerte for pasienten enn en rotfylling, ofte krever masker og en restitusjonsperiode som strekker seg over flere dager. Til sammenligning kan en rotfylling smerte være lignende til å ha en tann fylt.

Restaurering Alternativer

Etter en rotfylling, tannlege kronene vanligvis tannen å beskytte den og gjenopprette det til full bruk. Tannlegen vil diskutere tannen din med deg individuelt. Mange root kanalene resultere i fullt fungerende tenner som varer livet ut. For en utvinning, kan tannlegen ønsker å passe deg for en bro, implantat eller delvis protese. Ved hjelp av disse vil hindre de andre tennene fra skiftende og gjenopprette mer funksjon til tennene.