Digidexo.com

Hvordan vasomotorisk rhinitt og hoste

Hvordan vasomotorisk rhinitt og hoste


Vasomotorisk rhinitt kan være en utfordring å behandle. Kanskje legen har testet deg for allergi, eller du lurer på, hvorfor du alltid synes å ha en kald. Du har kanskje vasomotorisk rhinitt, også kjent som ikke-allergisk rhinitt. Det vanligste symptomet er en kronisk rennende og tett nese. Ifølge estimater, blir mer enn 17 millioner barn og voksne berørt av vasomotorisk rhinitt i USA States.Find ut hva som utløser vasomotorisk rhinitt. Lær hva du skal unngå og hva behandlinger som fungerer.

Bruksanvisning

•  Vit at vasomotorisk rhinitt skjer når blodårene inne i nesen utvide, og slimhinnen i nesen svulmer. Det kan være vanskelig å puste, og symptomene på konstant rennende nese kan forstyrre daglige aktiviteter. Symptomene på vasomotorisk rhinitt er irriterende, og kan påvirke livskvaliteten. De inkluderer nysing, rennende nese, dryppende nese, og selv overdreven tørrhet, de samme symptomene som høy feber og forkjølelse. Allergitesting er viktig for å utelukke miljømessige allergier som kan behandles med hell. Når årsaken er ikke et resultat av pollen, kjæledyr, støvmidd eller andre vanlige allergener blir det viktig å finne ut hva som utløser vasomotorisk rhinitt og iverksette tiltak for å håndtere symptomene.

Vær oppmerksom på at ikke-allergisk rhinitt, eller vasomotorisk rhinitt er tenkt å være et resultat av altfor sensitive blodkar i nesen. Sensitive personer raskt bli symptomatisk med endringer i temperatur, lufttrykk, eksponering for aerosoler, parfyme, spray, sigarettrøyk og selv ozon forurensning. Det autonome nervesystemet styrer sammentrekning og utvidelse av blodårene, noe som gjør dysfunksjon i det autonome nervesystemet en mulig underliggende årsak. Våren og høsten er den verste tiden av året for dem som lider av vasomotorisk rhinitt på grunn av ekstreme i utetemperaturer. Spise visse matvarer kan også utløse en altfor rennende nese inkludert mat som er veldig varmt eller kaldt, noe som kan bidra til problemet. Noen mennesker opplever hodepine, svimmelhet, sår hals og utmattelse.

Å finne ut hvorfor dette skjer har ikke vært så lett. Forskere er ikke sikker på nøyaktig hvorfor vasomotorisk rhinitt oppstår. Kvinner er oftere rammet enn menn, noe som førte til spekulasjoner om at hormoner spiller en rolle. Det er mulig å oppleve en blanding av allergisk rhinitt alternerende med ikke-allergisk rhinitt, noe som gjør behandlingstilbud enda vanskeligere.

Kontrollere vasomotorisk rhinitt tar litt personlige etterforskning. Unngåelse av eksponering til årsaken, når det er mulig, er det viktigste. Når det ikke er mulig, for eksempel under værforandringer, medisiner kan brukes profylaktisk.

Prøv Ipatropium bromide (Atrovent) nesespray. Dette kan brukes på kort sikt til å kontrollere en altfor rennende nese på grunn av den anti-kolinerge, eller "tørking" handling. Legen din kan være i stand til å foreskrive nasale steroider for å kontrollere betennelse. Bruken av en Neti potten dersom svært gunstig å vanne nesen og vaske bort irritanter. Saline nesespray kan hjelpe i samme fashion.Over mot medisiner inkluderer pseudoefedrin (Sudafed), som kan ha uheldige bivirkninger og bør unngås hvis du har høyt blodtrykk eller hjertesykdom. Det er viktig å spørre legen din om pseudoefedrin er trygt for you.Nasal decongestants tendens til å gjøre ting verre, og egentlig bør unngås. Orale anti-histaminer kan forårsake døsighet og er generelt nyttig for vasomotorisk rhinitt. Asteline er en anti-histamin nesespray som krever resept, men har vært kjent for å help.Consulting en nese, eller ØNH, kan spesialist anbefales. Merkelig nasal septum eller tilstedeværelse av nesepolypper er kjent bidragsytere til vasomotorisk rhinitt, og noen ganger kirurgi kan help.Drink rikelig med væske, og bruke en luftfukter i hjemmet. Damp fra en fordamper eller varm dusj kan lindre nasal stuffiness. Ikke bli motløs av vasomotorisk rhinitt. Når du finner ut hva som fungerer for deg, kan du fortsette din diett av selvhjelp trofast. Jo mer du vet om hva produserer dine spesielle symptomer, jo mer effektivt du kan administrere din tilstand.

Tips og advarsler

  • Lær hvordan du utfører en nasal vanning:
  • http://www.mayoclinic.com/health/nasal-lavage/MM00552
  • Lær om Neti Pots:
  • http://www.mayoclinic.com/health/neti-pot/AN01755
  • Hvis du opplever feber i tillegg til "normale" symptomer, bør du oppsøke lege. Du kan trenge antibiotikabehandling.