Digidexo.com

Hva er årsaken til Ukontrollerte følelser?

Hva er årsaken til Ukontrollerte følelser?


De fleste er i stand til å kontrollere følelser. Det er tider vi føler sinne eller glede, men vår atferd forblir innenfor et normalområde. Følelser forårsaket av visse livserfaringer, men noen ganger overmanne en person. En traumatisk hendelse utløser en bølge av følelser, og kontrollerende atferd blir for utfordrende. Andre ganger er det ingen ekstern utløser. En endring skjer innenfor en persons kropp fører til uberegnelig oppførsel og uforklarlige følelser.

Død av en kjær

Død av en elsket en er en av de verste opplevelsene en person møter. Selv om alle har til slutt håndtere følelser forbundet med tap, er noen helt forberedt når den tid kommer. Følelser en person føler seg etter en elsket ens død er sinne, skyldfølelse, depresjon og håpløshet. Disse følelsene er noen ganger så overveldende at en person er i stand til å kontrollere sine følelser og atferd. De overveldende følelser er ledsaget av fysiske symptomer inkludert tap av appetitt, søvnløshet, problemer med å fokusere og smerte med ingen fysiologisk forklaring.

Narkotika eller alkohol avhengighet

Når en person er under påvirkning av narkotika eller alkohol, mangler han selvkontroll. Dette inkluderer følelser. Selv folk som ikke er vanlige brukere føler et rush av intense følelser etter inntak av for mye alkohol. En person som sliter med avhengighet av og til mister sin evne til å kontrollere sine følelser på en jevnlig basis. Denne mangelen på kontroll fører til argumentene med sine kjære, vold og dårlige beslutningsprosesser. Selv om disse følelsene er mild før innføringen av stoffet i kroppen, alkohol eller narkotika forsterker følelsen.

Biologiske endringer

Noen ganger ukontrollerbare følelser er forårsaket av noe som skjer internt. Hvis en person opplever en ubalanse i kroppen hennes, det påvirker hennes følelser og fører til følelsesmessige utbrudd. En endring i den kjemiske balansen i en persons kropp er ofte forårsaket av premenstruelt syndrom, graviditet eller overgangsalder. Disse forekomstene utløse søvnforstyrrelser, ytterligere skjerpende ukontrollerbare følelser. Depresjon fører også til kjemiske forandringer i kroppen. Følelser følte når lider av depresjon er intens og tilsynelatende ukontrollerbare.

Joyful Anledninger

Ikke alle ting som forårsaker ukontrollerbare følelser er ubehagelig. En person er noen ganger oversvømmet med følelser under joyous anledninger som bryllup eller fødselen av et barn. Rush av følelser fører til latter og tårer av lykke.