Digidexo.com

Skadelige effekter fra produksjon av papirposer

Skadelige effekter fra produksjon av papirposer


Mange av oss får våre dagligvarer pakket inn i papirposer i butikken uten mye tanke. Men produksjon, produksjon og distribusjon av papir dagligvarer poser har svært skadelige effekter på miljøet. Reuseit.com anslår at amerikanere bruker minst 10 milliarder papirposer hvert år, som kan ha en ødeleggende effekt på planeten vår.

Kutte ned trær

Papirposer er laget av papir, og papir er laget av trær. Derfor en stor mengde trær må hogges for å skape de store mengder papirposer som brukes på tvers av Amerika. Felling av trær for papir er en stor årsak til avskoging, som ødelegger naturlige habitater og kan også ødelegge næringsstoffer i jordsmonnet. Det er anslått 14 millioner trær er kuttet ned i et år for å lage papirposer.

Forurensing og global oppvarming

De fleste papir fremstilles ved å oppvarme treflisen blandet med kjemikalier ved høy temperatur. Disse kjemikaliene produsere sur nedbør, og også komme inn i vannsystemet og gjøre veien inn i næringskjeden. Dette er skadelig for omgivelsene og dyreliv. Papirposer er også mye tyngre og ta opp mer plass enn plastposer. Dette betyr transportere dem fra papirfabrikker over hele landet, som bruker mye drivstoff og skaper masse forurensning fra bileksos.

Resirkulering og Deponier

Svært få mennesker resirkulere sine papirposer, så posene ofte ender opp i deponi. Faktisk er over halvparten av deponier består av papir som ikke ble resirkulert. Moderne deponier tillater ikke søppel å brytes for å hindre forurensning. Dette betyr at tusenvis av tonn papir hvert år blir bare igjen kastet bort på søppelfyllinger. Selv om resirkuleres papirposer, tar det mye mindre energi å gjenvinne en plastpose, noe som gjør papirposer et dårlig valg miljømessig.

Hva du kan gjøre

Det er mye du kan gjøre for å bidra til å forhindre de skadelige effektene av papirpose produksjon. Den mest direkte måten å hjelpe er å slutte å fyre opp under behovet for disse posene. Prøv å ta de samme dagligvarer poser til butikken med deg og bruke dem igjen og igjen. Det er lett å holde dem i bagasjerommet på bilen din slik at du ikke glemmer. Det er også verdt å snakke med din lokale butikksjef for å sjekke om deres papirposer kommer fra bærekraftig skogbruk. Hvis ikke, kan du be dem om å vurdere å bytte til en grønnere leverandør.