Digidexo.com

Vitamin B Complex & Stress

Det er fire ulike former for stress. Akutt stress og episodisk akutt stress er mest vanlig. Kronisk stress og traumatisk stress er den mest alvorlige av alle, og ofte krever profesjonell hjelp. Stress kan bidra til problemer som migrene, angst, depresjon, hjerteinfarkt, gastrointestinale plager, hjerneslag, og kroniske smerter.

Ifølge en undersøkelse publisert av American Psychological Association, 54 prosent av amerikanerne sier de er bekymret for nivået av stress i hverdagen. Mange tror at det å ta B-kompleks vitaminer kan bidra til å avlaste fysisk og psykisk stress. B-vitaminmangel er ofte forbundet med visse stressrelaterte symptomer som depresjon og angst.

Typer av B-kompleks vitaminer

B-vitaminer er vannløselige vitaminer som spiller en viktig rolle i immun- og nervesystemet funksjon, cellevekst, energiproduksjon, metabolismen av fett og karbohydrater, normal vekst og utvikling, mental helse og stress.

En B-kompleks vitamin består av åtte essensielle B-vitaminer og flere beslektede stoffer. De åtte vitaminer er vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (pantotensyre), vitamin B6 (pyridoksin), vitamin B7 (biotin), vitamin B9 (folsyre) og vitamin B12 (cyanokobalamin). De tre stoffene er inositol, cholin, og para-aminobenzosyre.

Funksjoner

Pantotensyre spiller en viktig rolle i å lindre stress. Ofte referert til som "anti-stress vitamin," vitamin B5 er kritisk til produksjon av stressrelaterte hormoner som produseres i binyrene, ifølge University of Maryland Medical Center. B-kompleks vitaminer kan bidra til å gjenopprette binyrene fra stress.

Vitamin B6 er en positiv innflytelse på produksjonen av hjernen kjemiske serotonin. Endringer i serotoninnivået kan endre stemningen og påvirker en persons evne til å takle stress.

B-kompleks vitaminer som inneholder tiamin, riboflavin og niacin er nyttig i arbeidet med fysisk stress, ifølge ernæringseksperter ved Universitetet i Texas Southwestern Medical Center i Dallas. Disse vitaminene er ofte anbefalt for å hjelpe akutt stress forbundet med kirurgi og skader. B-vitaminer spiller en viktig rolle i energiomsetningen. Endelig stoffer kolin og inositol har en beroligende effekt som kan være nyttig i arbeidet med stress.

Naturlige kilder

Bønner, lever, hvetekli, tunfisk, bananer, havre, poteter, kalkun, avokado, laks, linser, chilipepper, spinat, nepe greener, egg og grove kornblandinger, er bare noen av de naturlige kilder til B-kompleks vitaminer .

Andre vitaminer

I tillegg til B-kompleks vitaminer, vitamin A, kan C og E bidra til å lindre stress. Ifølge P. Samuel Campbell, Ph.D, og ​​andre forskere ved University of Alabama i Huntsville, kan store doser av vitamin C hjelpe lindre kroppens reaksjon på stress. Vitamin C fungerer også sammen med B-vitaminer for å aide i metabolismen av stress-relaterte hormoner dopamin, kortisol, adrenalin og noradrenalin.

Populære mineraler som antas å bidra til stress er kalsium, krom, magnesium, selen og sink. Magnesium begrenser stressrespons, sier Dr. Carolyn Dean, forfatter av "The Magnesium Miracle". Disse mineralene kan finnes i de fleste multivitaminer.

B-Complex Supplements

B-kompleks vitaminer er vanligvis tilgjengelig i to former: B-50 og B-100 er. Den B-100-komplekset er omtrent to ganger så potent som B-50-komplekset. "B-Stress" og "Balansert B-Complex" er to andre B-kompleks formuleringer.