Digidexo.com

Hvordan å behandle akutte ribbe frakturer i boksing

Hvordan å behandle akutte ribbe frakturer i boksing


Akutt brukne ribben er en relativt vanlig forekomst i panteon av boksing. Dessverre er de også en livstruende problem som er svært smertefullt, og hvorfra det er meget vanskelig å komme seg raskt. De første par øyeblikk av hvordan en trener behandler akutte ribbe frakturer i en bokser kan avgjøre hvorvidt den skadde boxer bor. Her er hvordan man skal behandle en slik situasjon.

Bruksanvisning

•  Det første du må gjøre, når du har grunn til å tro at for eksempel skade har blitt påført, er å umiddelbart stoppe kampen. Uansett hva, hvis du mistenker at din bokseren ribbeina har vært sterkt oppsprukket, eller at de er skadet og ute av stand til å forsvare seg skikkelig i ringen, så signaliserer dommeren å avslutte kampen.

Ring for legen umiddelbart. Hvis ingen lege eller medisinsk faglig er til stede, kan du ringe ditt lokale nødnummer umiddelbart.

Du må ikke flytte bokseren før de er blitt ryddet for bevegelse av en medisinsk faglig. Andre underliggende skader kan være til stede som gjør flytte den skadde bokseren ekstremt farlig. Likeledes, flytte noen med akutte ribbe frakturer er ekstremt smertefullt til den enkelte og kan føre til at ribbeina å punktere vitale organer som lunger.

Hold alle ikke-vitale personell ut av ringen.

Prøv å holde bokseren rolig og avslappet, så mye så som mulig vurderer situasjonen.

Når den skadde bokseren er ryddet for bevegelse av en medisinsk faglig, overføre dem til nærmeste sykehus, fortrinnsvis med båre og ambulanse.

Tips og advarsler

  • Når du stopper kampen, eventuelt bare skriv inn i ringen selv. Dette vil føre til dommeren å stanse handlingen umiddelbart.
  • Ikke under noen omstendigheter prøve å gå på boksing med akutt brukne ribben. Hvis en annen hardt slag lander til det samme området, kan det forårsake livstruende skader.
  • Forsøk aldri å selvmedisinere brukne ribben til tross for deres nivå av alvorlighetsgrad. I stedet se en medisinsk faglig å sørge for at det ikke er noen underliggende forholdene.