Digidexo.com

Hva er årsakene til migrene?

Hva er årsakene til migrene?


Det er ukjent hva som forårsaker migrene, eller hvorfor noen mennesker får migrene og andre ikke. Det er bare teorier med hensyn til migrene sak. Ifølge "Migrene For Dummies" (Diane Stafford & Jennifer Shoquist, MD, 2003), flere faktorer som vanligvis kommer sammen for å gi en person en migrene. Imidlertid kan en migrene også være symptom på en annen medisinsk tilstand.

Genetikk

Mange typer migrene synes å kjøre i familier, særlig familiær hemiplegisk migrene. Men selv om begge foreldrene er diagnostisert med migrene, betyr det ikke at deres barn vil alltid utvikle migrene. Men de arve tendensen til å være mer utsatt for å få migrene hvis andre faktorer kommer inn i deres liv.

Triggere

Faktorer som kan føre til migrene for personer med genetisk predisposisjon kalles migrene triggere. En person kan trenge bare en utløser eller kombinasjoner av triggere for å få en migrene. Hver person som lider av migrene har forskjellige triggere hun må lære å unngå.

Kjemikalier

Enkelte kjemikalier i mat, drikke og medisiner har vært kjent for å forårsake migrene. Disse inkluderer nitrater i kjøttpålegg og pølser, koffein og mat additiv mononatriumglutamat (MSG). Tar en ny medisin eller å ha en tilbaketrekning fra en medisiner kan også utløse migrene. Ifølge "Menstrual migrene" (Susan Hutchinson, 2008), over 50 prosent av kvinner med migrene oppdage at hormonet forandrer kroppene deres går gjennom under menstruasjon er også et kraftig kjemisk trigger.

Situasjoner

Andre triggere for migrene inkludere får for mye eller for lite søvn; stress, luktende nye dusjforheng, fersk maling, parfyme eller andre sterke lukter; plutselige endringer i temperatur; mangler et måltid; anstrengende å se; fallende barometertrykk før regn, og flimring eller blendende lys.

Advarsel

Noen potensielt dødelige tilstander slik som slag, glaukom eller meningitt kan starte med en migrene. Gå til sykehuset umiddelbart dersom du får din første migrene i løpet av 50 år Gå til sykehuset hvis migrene er ledsaget av et utslett, stiv nakke, tap av syn eller tap av koordinasjon. Gå til sykehuset hvis migrene blir verre i stedet for bedre, fordi dette kan være et tegn på en hjerne aneurisme.