Digidexo.com

Hvor mye karbohydrater om dagen kan en diabetiker har?

Høyde, vekt, aktivitetsnivå og kjønn bestemme antall karbohydrater en diabetiker forbruker per dag. En generell regel er at 50 prosent av alle kaloriene bør komme fra karbohydrater.

Teori

Diabetikere bør spise omtrent det samme antall karbohydrater til hvert måltid for å unngå toppene i blod-glukosenivå. Hvis på en 180g karbohydrat diett, spiser 60g karbohydrater per måltid.

Funksjoner

For diabetikere, må en gjennomsnittlig størrelse kvinne 135g til 180g karbohydrater per dag. Gjennomsnittlig størrelse menn og gravide kvinner bør spise mellom 180g og 225g karbohydrater per dag.

Snacks

Hvis du snack, inkluderer karbohydrat totaler fra snacks til din daglige total. Litt redusere mengden karbohydrater til måltidene hvis du må snack.

Grønnsaker

Mange grønnsaker er høy i karbohydrater, men langkjedede karbohydrater som finnes i asparges, squash, gulrøtter og grønne grønnsaker øke blodsukkeret langsomt og kan være en del av et vanlig kosthold som en del av din totale karbohydratmengde.

Trening

Hvis du trener eller arbeider i hagen, vil en ekstra 15g karbohydrater vanligvis være nok til å hindre hypoglykemi. Som du bygge muskelmasse, vil du være i stand til å kutte ned på karbohydrater og innføre mer protein i kosten din.