Digidexo.com

Helsemessige spørsmålene til en OB-GYN

Helsemessige spørsmålene til en OB-GYN


En OB-GYN er en lege som spesialiserer seg i obstetrikk og gynekologisk omsorg, to felt av medisin knyttet til svangerskap og reproduktiv helse. De fleste kvinner begynner årlige besøk til en OB-GYN med 18, og i henhold til den amerikanske kongressen of Fødselsleger og Gynekologer, OB-GYNs er den primære form for medisinsk kontakt for amerikanske kvinner. Enten allerede en mor, planlegger graviditet eller søker rutine reproduktiv omsorg, er det en rekke viktige helsemessige spørsmål å stille av en OB-GYN.

Forsikring

Ulike OB-GYNs, avhengig av deres institusjonstilhørighet og områder av sub-kompetanse, ta ulike former for helseforsikring, eller ingen i det hele tatt. Fordi omsorg under svangerskapet og for omfanget av reproduktiv helse problemer som dukker opp i løpet av en kvinnes liv er kostbare, er det viktig å sikre at leverandøren aksepterer dekningen plan.

Familieplanlegging

Tallrike familie planlegging alternativer er tilgjengelige for kvinner, og med unntak av kondomer og andre over-the-counter metoder, nesten alle krever en gynekologisk undersøkelse og medisinsk resept. Avhengig av deres holdninger og yrkeserfaring, ulike OB-GYNs vil argumentere for ulike prevensjonsmetoder. Et viktig spørsmål å stille en OB-GYN er hva slags familieplanlegging metoden ville han mest anbefale gitt din egen kroppstype, livsstil og medisinsk historie.

Av en mer kontroversiell natur, er spørsmålet om OB-GYN tilbyr aborttjenester. Mens svangerskapsavbrudd er et kurs siste utvei, er det et alternativ søkt av tusenvis av amerikanske kvinner hvert år. Forskning fra Alan Guttmacher Institute fra 2001 fant at bare 13 prosent av amerikanske fylker hadde en abort leverandør.

Leveringsmetoder

Hvis du er gravid, hvordan du velger å levere barnet ditt er en viktig beslutning, og flere alternativer eksisterer, inkludert keisersnitt, sykehus levering, vann levering og hjemmefødsel. Mens alternativene kan være begrenset av den type helseforsikring du bærer, er det viktig å spørre Ob-GYN hva slags fødsel praksis hun spesialisert seg på og anbefaler for helsen til kroppen din og babyen. Det er like viktig å spørre OB-GYN om hennes tid tilgjengelighet som fødselsdatoen nærmer seg, for å være sikker på at hun vil være på vakt for leveransen.

Seksualitet

Seksualitet og seksuell helse endring i løpet av en kvinnes levetid avhengig av alder, reproduktiv historie, sivilstatus og hormoner. En OB-GYN spiller en viktig medisinsk og pedagogisk rolle i å hjelpe kvinner opprettholde sin seksuelle helse i form av administrerende glede, smerte og seksuelle sykdommer. Kommunisere med OB-GYN om seksuelle problemer eller unormalt er nøkkelen til å opprettholde optimal reproduktiv helse, og i tilfelle av seksuelle problemer, bør du be om anbefalte behandlingstilbud.