Digidexo.com

Retningslinjer for bruk av High Flow Nesekanyle

En høy strømnings nesekanyle er en enhet som brukes til å levere oksygen til en person gjennom nesen. En nesekateter er en foret metode for oksygen administrasjon dersom en person har til å kontinuerlig mottar oksygen fra en beholder fordi den erstatter en oksygenmaske. Et nesekateter er mye mer behagelig og praktisk å bruke enn en maske, og det er lettere å fjerne og erstatte enn en maske fordi det er ganske enkelt en gummi oksygen rør med en armatur som leder strømmen av oksygen inn i nesen.

Bruk av en Nesekanyle

En nesekanyle kommer vanligvis i en pakke med en lengde på oksygenslangen allerede er festet. Når de blir lagt ut, deler oksygenslangen inn i to kanyle rør og gjør en loop. På midten av toppen av sløyfen er en tomme sylindrisk plaststykke som er litt større i diameter enn røret. Det vil være to korte rør som stikker ut av toppen av dette stykket. Sett disse rørene inn i neseborene. Resten av slangen sløyfe er gjemt bak hvert øre for å holde enheten på plass. Den oksygenslangen bør holde seg på forsiden av den som mottar oksygen. For å fjerne kanylen, bare trekke slangen fra bak ørene og fjerne fra nesen.

Gi oksygen Med en Nesekanyle

Strømmen av oksygen må reduseres til ikke høyere enn 6 liter per minutt. Dette for å hindre uttørking vevet i nese og hals. Hvis en person trenger oksygen ved en høyere strømningshastighet, kan en maske være nødvendig. Et nesekateter er beregnet for langvarig kontinuerlig bruk og kan brukes på ubestemt tid hvis nødvendig. Varigheten og hyppigheten av oksygen tilførselen bestemmes av en lege, men så lenge etterlevelse er ikke et problem, kan den som mottar oksygen fjerne kanylen når som helst hvis ubehag oppstår eller om fjerning er nødvendig.