Digidexo.com

Fysiske Fordeler med Healthy Eating

Sunn mat er viktig for et langt liv med redusert risiko for langsiktige fysiske komplikasjoner. En diett er sunt hvis den har mat fra alle gruppene som spises i moderate porsjoner. Minst halvparten av kornene skal være hele korn. Den kjøtt og proteiner bør være lav i animalsk fett, men rik på omega 3 fettsyrer. Minst fem porsjoner med frukt og grønnsaker bør spises hver dag.

Vektreduksjon

Spise et sunt kosthold bidrar til å oppnå og opprettholde en sunn vekt.

Hud, hår og negler

Hår, hud og negler er sterkere, blankere og sunnere når dietten er sunn. Motsatt er en av de første stedene som sykdom vil dukke opp gjennom unormale endringer i hår, hud og negler.

Anti-Aging

Diett rik på antioksidanter som finnes i frisk frukt og grønnsaker hindre oksidasjon av celler. Forebygge denne oksidasjon bremser aldringsprosessen.

Redusert langvarig sykdom

Et sunt kosthold reduserer risikoen for kroniske sykdommer som kreft, hjertesykdom og slag, som er de tre øverste årsakene til dødsfall i USA.

Friske svangerskap

Kvinner som spiser et sunt kosthold før og under svangerskapet har sunnere babyer. Dette gjelder også for kvinner som ammer, som næringsstoffer formidle til barnet gjennom morsmelken.