Digidexo.com

Forurensning Forholdsregler for håndtering av mat

Forurensning Forholdsregler for håndtering av mat


Matbårne sykdommer kan være dødelig, spesielt for personer med svak eller svekket immunforsvar som små barn og eldre. Selv en person i perfekt helse kan bli alvorlig påvirket av inntak av visse stammer av E. coli eller salmonella forgiftning. Ved håndtering og tilberedning av mat, er det viktig å ta forholdsregler som skal hindre spredning eller vekst av matbårne patogener.

Vask hendene

Ren alt du bruker til å tilberede maten. Dette inkluderer å vaske hendene i varmt vann med antibakteriell såpe i minst 20 sekunder. Gjør så to ganger før du tilbereder mat og to ganger etter bruk av toalettet. Vask hendene minst en gang mellom berøre noen rå fjærfe, kjøtt, egg og annen mat. Det er spor av avføring på de fleste menneskehender, som kan forurense mat til enhver tid, så må du aldri ta mat før du vasker hendene grundig. Slitasje engangs matlaging hansker for ekstra sikkerhet.

Mat-forberedelse området

Det er viktig at du holder en ren mat-forberedelse området. Vaske alle kjøkkenredskaper, kjøkkenutstyr og matlaging overflater med varmt såpevann før og etter hver bruk. Vask skjærebrett og kjøkkenutstyr mellom bruker hvis de har blitt berørt av rått kjøtt, fisk eller fjærkre. Desinfisere skjærebrett og benkeplater etter å forberede rå animalske produkter ved hjelp av en oppløsning av 1 ss. av uparfymert klor per liter vann. Bruk papirhåndklær eller rene kluter til å tørke opp søl. Forkaste kluter eller håndklær umiddelbart og bruke nye å tørke hendene. Det er tryggest å ha skjærebrett som du bruker utelukkende for rått kjøtt, fjørfe og sjømat og en som aldri brukt for de matvarer.

Raw Food Forberedelse

Alltid oppbevare rått kjøtt, fisk og fjærkre bort fra annen mat og i lukkede beholdere. Disse bør bare komme i kontakt med annen mat tilberedt en gang for å hindre spredning av patogener som vanligvis finnes på rå animalske produkter. Lagre og tilberede rå mat på en slik måte at juice ikke dryppe på annen mat. Rå mat og dens juice kan også forurense kokt mat. Vask alltid mat med en giftfri mat vask før du forbereder det. Selv frisk frukt og grønnsaker kan bli forurenset hvis vokst med gjødsel, eller hvis du under fabrikk vask eller transport de kom i kontakt med gjødsel eller kloakk. På grunn av uforsiktig sanitær i dyr slaktes, kan friske dyr bli forurenset med patogener ved å komme i kontakt med tarminnholdet.

Dona € ™ t Forbered mat hvis du er syk

Hvis du mistenker at du er syk eller viser symptomer på en sykdom, ikke lage mat til andre mennesker. Du øke risikoen for å forurense mat og spre sykdom til andre. Hvis du har, eller er utvinne fra, en matbåren patogen, kan det hende du trenger å bli klarert av offentlige helsemyndigheter før du går tilbake til å jobbe i en food-servicesenter.

Serverer mat

Bruk aldri plater eller serveringsfat du brukte til å marinere eller forberede rå mat å tjene tilberedt mat eller fjerne den fra grillen eller stekeapparat. Vaske grundig i varmt såpevann før gjenbruk. Bakterier kan allerede være på tallerkenen selv om du tørkes det av med et papirhåndkle først. De samme reglene gjelder for kjøkkenutstyr: tjene aldri mat med samme gaffel du brukte til å slå rått kjøtt på grillen.