Digidexo.com

Instrumenter som brukes i Fødselen

I alle sykehus fødestua, vil du finne en rekke medisinske instrumenter. Mange er det slik at leger og sykepleiere kan komme til dem raskt i tilfelle fødselen har uventede komplikasjoner. Noen brukes ved hver fødsel, og noen er kun brukt til vanskelige fødsler.

Fetal skjermer

Foster skjermer brukes under graviditet og gjennom levering. De kan oppdage stresset ved å overvåke hjertefrekvensen til fosteret. Under fødselen, kan de også overvåke livmorkontraksjoner. De fleste sykehus og birthing sentre bruker elektronisk fosterovervåking. Det finnes to typer: eksterne og interne. Eksterne foster skjermer er festet til magen. Et eksempel på en slik enhet bruker Doppler (akkurat som været radar) for å registrere hjertefrekvensen til fosteret. En annen enhet måler lengden av arbeids sammentrekninger og mengden av tid mellom dem. En intern skjerm er et annet alternativ og er vanligvis bare brukes når angitt med informasjon fra den eksterne skjermen. Den bruker en elektrode som er ført gjennom vagina inn i livmoren, og settes på hodebunnen til fosteret. For å måle hvor sterk sammentrekningene er, kan legen sette inn et kateter inn i livmoren. Dette gjøres kun etter at vannet har brutt.

Ventouse

En ventouse er et instrument som brukes til å bistå i fødselen. Det er som en støvsuger med en sugekopp som festes til barnets hode og hjelper ham reise gjennom fødselskanalen. Det er ikke brukt om babyen posisjon er seteleie eller tverrgående eller om han er for tidlig. Det er et alternativ så lenge babyens hode har kommet inn i fødselskanalen og moren er fullt utvidet. Når denne prosedyren brukes, kalles det en "vakuum ekstraksjon" eller et "vakuum-assistert vaginal forløsning." Moren fortsetter å delta i fødselen ved å fortsette å presse. Det er relativt sikker og er et alternativ til å bruke tenger. Denne metoden brukes når mor nærmer seg tom, den andre fasen av arbeidskraft er ikke framover, det er endringer i fosterets hjertefrekvens under den andre fasen av arbeidskraft eller det er helsemessige hensyn til moren - som høyt blodtrykk, for eksempel.

Tang

Tang brukes til å også bistå med en vaginal fødsel, noen ganger etter ventouse var ikke vellykket. De kan hjelpe til med å snu babyens hode og kan brukes hvis mor eller baby er distressed eller hvis arbeidskraft ikke går framover. Tang likne salat tang. De er buet og vugge sidene av babyens hode. De kan også være nyttig hvis barnet er født i seteleie. Etter resten av barnets kropp gjør det gjennom fødselskanalen, kan pinsett være nødvendig for å hjelpe til med hodet.

Kirurgisk Kit

Leger og sykepleiere alltid bruke en kirurgisk kit under levering. Dette inneholder et utvalg av ting som trengs i alle fødestua. Disse inkluderer, men er ikke begrenset til: Mayo saks, klemmer Kelly og suge pærer. Mayo saks er kirurgiske sakser som er laget av titan eller rustfritt stål. Disse og de Kelly klemmene (en buet hemostat uten tenner) blir brukt til å kutte navlestrengen. Suge pærer brukes til å rense ut sekret i barnets neseganger og hals.