Digidexo.com

Hvordan ta vare på eldre med Memory tap

Dessverre, en av de harde realiteter på aldring er tap av ens minne. Hvert år må geriatriske omsorgs ta på seg ansvaret for omsorg for eldre som har noen form for hukommelsestap, det være seg kortsiktig, langsiktig eller utbruddet av en viss grad av demens eller Alzheimers sykdom. Hvis du har omsorg for en eldre person med hukommelsestap, kan det være utfordrende, men riktig informasjon kan hjelpe deg å takle de vanskelighetene forbundet med denne oppgaven.

Bruksanvisning

•  Vær tålmodig med din kjære. Som en omsorgsperson, må du huske på at han ikke kan huske, så det kan være frustrerende når han spør deg det samme om og om igjen, som: "Hvilken dag er det?" eller "Hvor er mine sokker?" eller "Hvem er du?" når du allerede har besvart det samme spørsmålet åtte ganger før frokost.

Gjør noen undersøkelser for å finne ut mer om årsakene til hukommelsestap hos eldre, slik at du kan prøve å gripe inn (med en kjær) tidlig. Jo tidligere du nærmer problemet og gjøre henne oppmerksom på de forestående symptomer på hennes sykdom (demens, Alzheimers, mild kognitiv svikt), jo mindre sannsynlig at hun vil falle inn i fornektelse og nekter å få den hjelpen hun trenger senere.

Ta eldre kjære til å se et geriatrisk medisinsk spesialist regelmessig. Disse spesialistene kan gjenkjenne tidlige symptomer og kan diagnostisere hukommelsestap og selv foreskrive medisiner, for eksempel Aricept (Donepezil), for å hjelpe bremse eventuelle fremtidige hukommelsestap. En geriatri lege vil kunne gi de mest nøyaktige diagnoser gitt hans spesialitet medisinsk opplæring.

tilbringe kvalitetstid med din kjære. Mange eldre mennesker er alene, og mangelen på en partner eller ledsager kan føre til depresjon. Mentale stimuli som hjernen spill som kryssord eller sudoku kan bidra til å holde dem psykisk skikket, forsinke hukommelsestap eller utbruddet av Alzheimers og demens. Se Jeopardy eller spille Trivial Pursuit sammen. Selv oppmuntre henne til å melde deg på noen college kurs.

Tips og advarsler

  • Aricept (Donepezil) har vist seg å forårsake svært alvorlige bivirkninger, inkludert død, hos noen pasienter. Det er viktig å diskutere eventuelle bivirkninger med pasientens lege.