Digidexo.com

Øvelse for astma pasienter

Øvelse for astma pasienter


Astma bør ikke holde deg fra å trene. Faktisk er det fordelaktig for din langsiktige prognose. Ved å styrke og strekke lungene og støtte immunforsvaret, kan trening redusere alvorlighetsgraden av symptomene dine. Videre manglende evne til å utøve er en av de viktige signaler om at behandlingen er ineffektiv. Sørg for å konsultere legen din før du starter en øvelse diett.

Hvor mye trening er trygt?

Mens det er noen generelle retningslinjer, konsultere legen din om øvelse diett eller sport du planlegger å engasjere seg i. Han eller hun kan finne det nødvendig å begrense eller endre din deltagelse i henhold til dine behov.

Den gjennomsnittlige astma pasienten vil ha nytte av rundt 30 minutter med trening om dagen, fire eller fem ganger i uken. Men husk at det er profesjonelle og OL-utøvere med astma som trener like hardt som sine konkurrenter. Den beste måten å skjelne dine personlige begrensninger er å rådføre seg med legen din, og for å begynne langsomt før stadig øke lengden og intensiteten på treningsøktene som astma tillater.

Ideelle Øvelser

Øvelser som er mest sterkt anbefalt for astma pasienter er de som bare krever små pakker med energi med lag tid i mellom. Dette kan inkludere å bytte om små pakker med cardio med styrketrening, eller sport som fotball, volleyball, håndball, turn, bryting eller sprinting.

Motsatt vil gjennomsnittlig astma pasienter har problemer med å trene i lengre perioder. Ideelt sett bør de begrense mengden av tiden de bruker på tredemølle eller trapp klatrer og unngå idretter som avstand kjører, basketball, fotball eller landhockey. Mange astma pasienter ha nytte av svømming på grunn av den varme, fuktige luften involvert.

Selv om dette er standard retningslinjer, bør astmapasienter huske på at det finnes unntak for hver regel, og at begrensningene er relativ. For eksempel, Paula Radcliffe, en verdensrekord holder maratonløper, lider av anstrengelsesutløst astma. Og Dennis Rodman, en 14 år NBA veteran og fem-tiden mesterskapet vinner, var en astma pasienten også.

Hvordan kontrollere Astma under trening

Hvis du er forberedt og ta hensyn til kroppens signaler, er det ganske lett å kontrollere astmaen din når du trener. Her er noen generelle regler å følge:

Bruk en pre-øvelse astma inhalator (bronkodilaterende) 15 minutter før du begynner å trene.

Hold akuttinhalator på deg og lett tilgjengelig til enhver tid.

Varm opp i minst fem minutter før du begynner å trene ved å gå, strekke eller andre lavnivå aktivitet. Og når du er ferdig å trene, kjøle seg ned i minst 10 minutter for å gi kroppen og lungene din tid til å venne seg til overgangen.

Vær oppmerksom på forhold utendørs. Unngå å trene i kaldt vær hvis du kan. Men hvis det er uunngåelig, plasserer et skjerf eller kaldt vær maske over nesen og munnen for å varme luften før den når lungene. Også, hvis du har allergisk astma, være oppmerksom på pollen og forurensning teller og unngå å gå utenfor hvis enten er høye.

Lytt til kroppen din. Ikke press deg selv lenger enn du tror at du kan gå.

Hvis du har et astmaanfall mens du trener, bare avslutte treningen og bruke inhalator igjen. Når du puster normalt, varm opp en gang til og deretter sakte tilbake til treningen. Men hvis din astma bluss opp igjen, avbryte øvelsen og ta kontakt med legen din om riktig trening nivåer eller endringer i medisinering. Hvis du har et astmaanfall at gjentatt bruk av inhalatoren ikke avhjelpe, ring 911 og fortsette å bruke inhalatoren til ambulansen kommer.