Digidexo.com

Hva er Clindamycin HCL?

Hva er Clindamycin HCL?


Klindamycin, eller klindamycin hydroklorid (HCL), er en resept antibiotika medisiner. Brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, er klindamycin gitt som en muntlig kapsel. Clindamycin er produsert under en rekke merkenavn, og er også tilgjengelig i generiske former. Oral klindamycin HCL er godkjent for behandling av bakterielle luftveissykdommer, mageinfeksjoner og huden eller bløtdelsinfeksjoner. Clindamycin er også brukt som en veterinær medisiner eller kan være foreskrevet før tannarbeid for å forebygge hjerte-infeksjoner.

Funksjon

Antibiotika behandle bakterielle infeksjoner ved å hindre bakterier fra å vokse. Clindamycin HCL fungerer mest effektivt for å stoppe infeksjoner forårsaket av anaerobe bakterier - bakterier som ikke trenger oksygen for å overleve - for eksempel Staphylococcus aureus og Streptopcoccus lungebetennelse. Clindamycin hemmer produksjon av protein av bakterien, deaktivering deres evne til å gjenskape. Eventuelle gjenværende bakterier raskt dø ut, og ingen nye bakterier er i stand til å overleve i nærvær av clindamycin, som effektivt stopper infeksjonen som blir behandlet.

Typer

Det er flere merkenavn av klindamycin tilgjengelig. De vanligste merkenavn er Cleocin av Pfizer, Dalacin av Upjohn og Clinacin av Inverter. Cleocin og Dalacin er begge godkjent for bruk på mennesker; Clinacin er godkjent for veterinærbruk. Clindamycin HCL, inkludert Cleocin, Dalacin og generiske former, er tilgjengelig i kapsel doser fra 75 mg til 300 mg. Clindamycin er også tilgjengelig i aktuelle og intravenøs former, men disse skjemaene inneholder klindamycin fosfat, ikke Clindamycin HCL.

Betraktninger

Den utstrakte bruken av antibiotika som klindamycin HCL har skapt en økning av antibiotikarelatert diaré. Denne Diaré er et resultat av bakterien Clostridium difficile, eller C. diff, som normalt er tilstede i kroppen. Under bruk av antibiotika, er mange fordøyelses bakterier drept, men ikke C. diff. C. diff kan så spre seg i stort antall, forårsaker en usunn bakteriell balanse i fordøyelseskanalen. Giftstoffer løslatt fra C. diff bakterier kan forårsake oppblåsthet, magekramper og diaré.

Side Effects

De vanligste bivirkningene av klindamycin er mild magesyke, kvalme og diaré. Disse symptomene er ofte overkommelig hjemme og kan reduseres ved å ta medisinen med mat. Tilstedeværelsen av blodig avføring eller kraftige magesmerter kan indikere en mer alvorlig problem, pseudomembranøs kolitt, som må behandles raskt. Selv om sjeldne, kan allergiske reaksjoner oppstå fra klindamycin; så et utslett, pustevansker eller hevelse mens du tar klindamycin bør behandles som en nødsituasjon.

Advarsler

På grunn av risikoen for kolitt forbundet med klindamycin, bør det ikke brukes av personer med kolitt eller andre alvorlige gastrointestinale forstyrrelser. Pasienter med lever- eller nyresykdom bør overvåkes nøye når du tar denne medisinen, og kan kreve endrede doser av klindamycin. Antibiotika, inkludert klindamycin, ikke bekjempe virusinfeksjoner som viruset som forårsaker forkjølelse. For å hindre utvikling av antibiotika-resistente bakterier, clindamycin bør tas nøyaktig som anvist.