Digidexo.com

Hvordan oppdage Tourettes syndrom

Touretteâ € ™ s syndrom er en nevrologisk tilstand som kjennetegnes av fysiske og vokale tics, eller ukontrollerbare handlinger. Det manifesterer seg i barndommen, ofte forlater foreldre og omsorgspersoner postkassa som til årsaken til disse atferdsproblemer. Denne tilstanden påvirker så mange som 11 barn per hver 1000. Det finnes ingen kjent årsak, men spotting Touretteâ € ™ s syndrom kan hjelpe foreldrene og barnet lærer å takle tilstanden. Den tidligere Touretteâ € ™ s syndrom oppdages, kan jo før barnet får hjelp og lære å leve med tilstanden.

Bruksanvisning

Hvordan oppdage Tourettes syndrom

Merknad hvis barnet utvikler en fysisk tic. Tics varierer i intensitet, men de er karakterisert ved korte, plutselige bevegelser som vanligvis er repeterende i naturen. Ukontrollert blunking, for eksempel, er en vanlig tic.

Se for vokale tics også. Barn kan grynte, hyle et merkelig ord, eller fjerne strupen ukontrollert når lider av Tourettes syndrom.

Legg merke til eventuelle komplekse tics. Hopping eller hopping, for eksempel, med ingen åpenbare formål kan være en tic. Skriv ned de tics du legger merke til, slik at du kan diskutere dem med medisinske og psykiatriske fagfolk.

Ta oppmerksom hvis tics ser ut til å bli verre når barnet er spent eller urolig, deretter avta når barnet er rolig og fokusert på en aktivitet.

Ta opp frekvensen av tics å diskutere med legen. De fleste leger vil ikke diagnostisere Tourettes syndrom inntil tics er tilstede i ett år.

Tips og advarsler

  • Husk at barn med Tourettes syndrom kan kjefte ord som ikke er sosialt akseptabelt, for eksempel banneord. Dette er en type tic kjent som coprolalia, og barnet har liten kontroll over ordene talt.
  • Å gi støtte og oppmuntring til et barn med Tourettes syndrom er viktig å hjelpe dem vokse til en godt balansert voksen.
  • Straff aldri et barn som lider av tics på grunn av Tourettes syndrom. Mens barnet kan lære å kontrollere tic noe, er trangen alltid til stede, og unnlater å følge gjennom med trangen vil skape økt spenning og føre til en eksplosjon av tics på et tidspunkt i fremtiden.