Digidexo.com

Exelon Behandling Depresjon

Ifølge statistikk utarbeidet ved Mayo Clinic, opptil 40 prosent av dem som lider av Alzheimers sykdom også oppleve symptomer på depresjon. Det kan noen ganger være vanskelig for legen å skille mellom de to betingelser. Exelon er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle symptomer som kan følge med Alzheimers, hvorav den ene er depresjon.

Alzheimers sykdom og depresjon

Personer som lider av mild til moderat Alzheimers sykdom kan være utsatt for sosial tilbaketrekning, hukommelsesproblemer, nedsatt konsentrasjon, overdreven søvn og tap av interesse for aktiviteter som tidligere var hyggelig. Personer med depresjon kan oppleve mange av de samme symptomene. Og mens kjemiske ubalanser i hjernen er, oftere enn ikke, årsaken til disse symptomene, er Alzheimers en tilstand forårsaket av aldringsprosessen i kroppen og hjernen.

Årsaker til Alzheimers sykdom

De mest ødeleggende aspekter ved Alzheimers sykdom inkluderer hukommelsestap, svekket resonnement, demens og depresjon. Disse symptomene er et resultat av kjemisk ubalanse i hjernen. De berørte stoffene er kjent som nevrotransmittere. Og mens nevrotransmitteraktivitet arbeider for å gi de nødvendige nivåer av hvert kjemikalie for normal funksjon, kjemiske nivåer kan fortsatt bli kastet ut av balanse når tilgjengelige hjerneceller begynner å dø av. Dette er hva som skjer i Alzheimers sykdom.

Exelon Treatment

Exelon - også kjent som rivastigmin - behandler Alzheimers symptomer ved å bidra til å øke acetylkolin nivåer i hjernen. Acetylkolin er en nevrotransmitter som produseres av visse hjerneceller. I tilfelle av Alzheimers, spesifikke hjerneceller begynner å forringes ved en unormal hastighet, som er det som forårsaker symptomene på depresjon, hukommelsestap og demens så mange erfaring. Exelon er ikke en kur, men det gjør beskytte nivåer av acetylkolin som allerede finnes i hjernen.

Hvordan Exelon Works

Exelon er klassifisert som en acetylkolinesterase hemmer: Det hindrer den kjemiske ansvarlig for å bryte ned acetylkolin (kalt acetylkolinesterase, et signalstoff) fra å bli produsert. Stoffet hindrer ikke ytterligere forverring av celler som er berørt av Alzheimers, men det hjelper å redusere symptomer oppleves som følge av lave acetylkolinnivåene.

Doser og bivirkninger

Exelon er en av en rekke medikamenter benyttet for å behandle Alzheimers sykdom. Den kommer i kapsler, i form av tabletter og som en mikstur. Innledende doser varierer 1,5 til 2,0 milligram daglig i 2 uker. Doseringsmengden økes deretter til 3,0 til 6,0 mg, to ganger om dagen, avhengig av hvordan en person svarer til stoffet. Mulige bivirkninger er kvalme og oppkast. Når bivirkningene oppstår, kan den primære lege råde hopper et par doser for en stund, deretter gjenoppta vanlige doseringsnivåer.