Digidexo.com

Leddgikt Symptomer i Neck & Shoulders

Leddgikt Symptomer i Neck & Shoulders


Hvis du lever med kroniske nakke- og skuldersmerter og / eller stivhet det kunne være fra leddgikt. Det finnes imidlertid mange andre forhold og skader som kan forårsake symptomer i disse områder. Det finnes måter å avgjøre om symptomene skyldes leddgikt eller annen årsak. Hvis du har nakke og skulder leddgikt finnes det måter å håndtere symptomene.

Identifikasjon

Artritt er et generelt begrep som brukes for å beskrive mer enn ett hundre betingelser. Den eneste måten å vite om dine symptomer skyldes leddgikt er å ha de riktige testene gjort. Dette omfatter røntgen, MRI og blodprøver. Legen din vil også utføre en fullstendig fysisk eksamen, og ta ned historien om de symptomene du opplever. De to mest vanlige former er osteoartritt (a slitasje av brusk i leddene) og reumatoid artritt (en inflammatorisk sykdom). Leddgikt effekter alle forskjellig. Men hvis du er diagnostisert med leddgikt i nakken og skulderen, det er noen vanlige symptomer du kan oppleve.

Smerte

Kronisk smerte er en av de vanligste symptomene på leddgikt i nakken og skuldrene. Smerten kan føles som en kjedelig konstant verke. For noen pasienter smerten kan være skarp, brennende eller stikkende og det kan stråle ut til andre områder av kroppen. Neck leddgikt smerte kan starte på bunnen av hodeskallen og utstråle til skuldrene. Hodepine kan også forekomme med denne tilstanden. Smerten fra skulder leddgikt kan stråle ned en eller begge armer. Leddgikt smerte blir ofte verre under aktivitet og minsker når du hviler. Artritt kan forårsake ubehag på bare én side av legemet eller på begge sider.

Stivhet

Nakke og skulder leddgikt kan føre til stivhet i tillegg. Stivhet er ofte det første symptomet på halsen leddgikt som vises. Med halsen leddgikt, kan du legge merke til problemer når du prøver å snu hodet eller bøye det fra side til side. Du kan også ha begrenset bevegelse i skuldrene eller armene. Hvis du har leddgikt i skulder ledd, kan dagligdagse oppgaver som dressing, grer håret og bading blitt vanskeligere, på grunn av mindre utvalg av bevegelse i leddet. Hvis ikke behandles, kan stivheten bli verre over tid, og omfanget av bevegelse vil fortsette å avta.

Muskelsvakhet

Leddgikt i nakken og skulderen kan føre til muskelsvakhet eller opplevelser av nummenhet eller prikking i armer, hender eller fingre. På grunn av artrittiske endringer i halsen og skulderområde, kan det være trykket på nerver som går gjennom ryggvirvlene i nakken. Når nervene er komprimert, kan signalene ikke kommer til musklene i armen og hender. Dette betyr at musklene ikke kan kontrakten skikkelig, og du kan ha problemer med å fatte ting. Hvis det er kompresjon på en nerve refleksene dine vil også være tregere. I mer alvorlige tilfeller svakhet eller følelse av nummenhet kan også spre seg til ben og føtter, noe som gjør det vanskelig å balansere og gå. Det kan også være problemer med vannlating. Press på nerver kan føre til hyppig vannlating eller inkontinens.

Oppløsning

Det første skrittet for å administrere nakke- og skulder leddgikt symptomer, er å ha din tilstand riktig diagnostisert. Avhengig av alvorligheten av skaden på leddene, kan et program av varme, is, hvile og fysioterapi hjelpe til å lindre symptomene. Lett styrketrening og tøyningsøvelser vil hjelpe deg til å gjenvinne tapt utvalg av bevegelse og lindre stivhet. Over kan være nødvendig skranke eller reseptbelagte smertestillende medikamenter for å hjelpe deg å gå om hverdagslige aktiviteter og tillate deg å få nok søvn. I tilfeller der det er sterke smerter eller kompresjon på en nerve, kirurgi kan være nødvendig for å kontrollere sykdommen.