Digidexo.com

Årsak til Pins og Needles Sensation

Føler en fornemmelse av prikking og stikking er en vanlig foreteelse som kan være ubehagelig og føre til vanskeligheter med stående, gå eller skriftlig. En følelse av prikking og stikking kan forekomme i noen av nervene i kroppen, men er mest vanlig i dine føtter, albuer og hender. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, årsakene til pinner og nåler sensasjoner inkluderer skade på nervene og enkelte personlige vaner.

Posture

Kryssing knærne eller ankler eller sitter med bena brettet eller med en fot under din baken kan føre til en følelse av prikking og stikking i bena og føttene.

Stilling

Hvis du har til å bo i samme stilling over lengre tid, slik som å sitte i en bil eller stå opp for arbeid, kan du ha pins og nåler følelse i føttene.

Mineral Ubalanser

En ubalanse av mineraler som kalsium, kalium eller natrium i blodet ditt kan føre til hevelse, væskeretensjon, og en følelse av pins og nåler.

Artery Disease

Sykdom i dine perifere arterier kan føre til en følelse av prikking og stikking i dine armer, hender, føtter og ben.

Nerve Damage

Skade på ryggmargen kan føre til en følelse av prikking og stikking i ulike deler av kroppen din, avhengig av hvor langs ryggraden skaden inntraff.

Diabetes

Hvis du har diabetes, kan det hende du opplever dårlig sirkulasjon i dine hender og føtter som kan forårsake kulde, samt en følelse av pins og nåler.