Digidexo.com

Hvordan Stopp Blåmerker Etter en Copaxone Injection

Hvordan Stopp Blåmerker Etter en Copaxone Injection


Folk som bruker Copaxone injeksjoner for å administrere sin Multippel sklerose opplever ofte irritasjon og blåmerker på injeksjonssteder. Men alvorlig blåmerker, preget av et område større enn en 50 cent stykke med ekstreme smerter, kan være en årsak til bekymring, og i dette tilfellet bør du kontakte lege umiddelbart. For mild blåmerker, preget av et område som er mindre enn en 50 cent stykke med lite eller ingen smerte, kan du ta flere forholdsregler hjemme for å stoppe blåmerker.

Bruksanvisning

Hvordan Stopp Blåmerker Etter en Copaxone Injection

•  Forebygge blåmerker etter Copaxone injeksjoner gjøres best ved å alltid bruke en skarp nål og gi deg selv skutt så raskt som mulig. Hvis du langsomt inn og trekk ut nålen, vil du være mer sannsynlig å blåmerke.

Roter injeksjonssteder daglig. Aldri injisere deg selv på samme sted to ganger på rad. Dette øker traumer til vevet på dette området, noe som gjør det mer sannsynlig å knuse etter injeksjonen.

Påfør en kald ispose innpakket i en bomullshåndkle til injeksjonsstedet så snart du er ferdig med selv administrere Copaxone. Dette vil bidra til å lindre vev traumer og redusere blåmerker. Fjern isen etter 15 minutter.

Bland en del eple cider eddik med en del vann og fukte et håndkle i løsningen. Påfør håndkle til injeksjonsstedet i noen minutter om gangen, og gjøre dette flere ganger om dagen. Ifølge HealBlog.net, vil dette behandle og forebygge blåmerker etter injeksjoner.

Hvis du opplever alvorlige blåmerker eller en stor mengde ubehag, gå til lege. Mild blåmerker er en bivirkning av Copaxone, men bare legen kan avgjøre om det du opplever er innenfor de normale og akseptable bivirkninger.

Hint

  • Drikk minst 64 gram vann om dagen for å opprettholde adekvat hydrering. Dette vil sikre at dine celler og vev vil være i stand til å helbrede effektivt og vil redusere utvinning tid fra blåmerker.
  • Hvis du opplever blødning fra et injeksjonssted som vedvarer i mer enn 15 minutter, eller oppleve alvorlig blåmerker, ta kontakt med din lege eller gå til din lokale legevakten umiddelbart. Disse kan være symptomer på mer alvorlige bivirkninger som krever legehjelp.