Digidexo.com

Post galleblæreoperasjon Symptomer

Fjerning av galleblæren er referert til som en cholecystektomi. En cholecystektomi er ofte nødvendig når gallestein dannes inne i galleblæren og forårsake smerte og betennelse. En kolecystektomi er relativt trygg og krever vanligvis bare en kort utvinning perioden; Imidlertid kan utvinningen være lengre dersom en åpen kirurgi er nødvendig. Også noen pasienter opplever komplikasjoner eller dvelende effekter etter å ha sine galleblæren fjernet.

Fordeler

Fjerning av galleblæren kan være til nytte for deg hvis du har gallestein som har blokkert galle flyt fra galleblæren. Gallestein blokkeringer kan være svært smertefullt. Fjerning av galleblæren er ofte den beste behandlingen for gallestein smerter. Andre forhold som kan garantere fjerning av galleblæren er galleblæren betennelse og betennelse i bukspyttkjertelen.

Laparoskopisk kirurgi Recovery

De fleste cholecystectomies utføres med en laparoskopisk prosedyre som innebærer å gjøre tre eller fire små snitt gjennom hvilke kirurgiske instrumenter og videokameraer blir manøvrert. Etter en laparoskopisk cholecytectomy, vil du oppleve moderat snitt smerte, som trolig vil bli behandlet med milde narkotiske smertestillende medikamenter for et par dager.

Under en laparoskopisk cholectectomy blåses luft inn i bukhulen for å gjøre det enklere for kirurgen å komme til galleblæren. Etter inngrepet, kan overskuddsluft somle i bukhulen for en dag eller to. Denne overskuddsluft kan forårsake smerter i mageområdet som stråler til skuldrene.

Du kan være i stand til å dra hjem samme dag som en laparoskopisk kirurgi eller dagen etter senest. Forvente mild til moderat ubehag i ca en uke etter operasjonen. De fleste pasienter kan vende tilbake til sine normale daglige aktiviteter innen en til to uker etter operasjonen.

Åpen kirurgi Recovery

Noen ganger kan en åpen cholecytectomy er nødvendig. En åpen kirurgi kan være nødvendig dersom gallbladders har sprukket eller om det handler om bruddet. En åpen kirurgi kan også være nødvendig er komplikasjoner oppstår under en laparscopic kirurgi. Åpne cholecytectomies utføres ved å gjøre en, lang vertikal snitt på magen. Etter operasjonen, kan du oppleve moderat eller alvorlig smerte. Narkotiske smertestillende medikamenter vil være nødvendig for å behandle post-kirurgi smerte. Denne type kirurgi vil kreve en 2-dagers sykehusopphold og ca 4 uker med utvinning tid.

Effekter

En kolecystektomi vil avlaste smerter forbundet med gallestein og hindre dannelsen av ytterligere gallestein.

Noen pasienter opplever diaré for en stund etter en kolecystektomi. Diaré symptomer bør avta i løpet av et par måneder, men i noen tilfeller problemet vedvarer lengre.

Komplikasjoner

I noen tilfeller en gallestein kan sette seg fast i gallegangen etter en kolecystektomi. Hvis dette skjer, vil gallestein smerter vedvarer etter operasjonen. I dette tilfellet en oppfølgingsprosedyre kan være nødvendig å fjerne gallestein.

Andre mulige komplikasjoner inkluderer indre blødninger, gallegang skade, leverskade, tarmskade og infeksjon.