Digidexo.com

Informasjon om Hyalgan

Informasjon om Hyalgan


Det er om lag 100 ulike former for leddgikt. Artrose er den vanligste formen for leddgikt som kan føre til smerter og stivhet i hånden, hofte- og kneledd. En medisin som brukes for å redusere kneet smerte forbundet med slitasjegikt er Hyalgan.

Om Hyalgan

Hyalgan er en væske som injiseres av en lege inn i kneet for å bidra til å redusere leddsmerter. Dette fluid er lik den væske som finnes naturlig rundt leddene i kroppen. Injeksjoner er vanligvis utføres en gang i uken i tre uker og kan redusere smerter i inntil seks måneder. Hyalgan er vanligvis bare for dem som ikke dra nytte av andre behandlinger, for eksempel fysioterapi og andre smertestillende midler.

Side Effects

De vanligste bivirkningene av Hyalgan er milde og inkluderer rødhet eller hevelse på injeksjonsstedet, blåmerker, nummenhet og hodepine. Alvorlige bivirkninger er sjeldne og inkluderer elveblest, pusteproblemer og hevelser i ansiktet. Ring lege umiddelbart dersom det oppstår alvorlige bivirkninger.

Advarsler

Avstå fra intens fysisk aktivitet som løping, vektløfting og klatring for de første 48 timene etter injeksjon. Hyalgan bør ikke injiseres dersom det er en infeksjon i enten kneet eller huden rundt kneet. Folk som er allergiske mot egg eller fugle produkter bør ikke få injeksjoner. De som er gravide eller ammende bør konsultere lege før du får injeksjoner som Hyalgan kunne være en fare for fostre og babyer.